Cat de mare trebuie sa fie ecranul unui smartphone?

0

Primul smartphone cu ecran mare a aparut in urma cu mai mult de cinci ani. Pe atunci, Samsung Galaxy Note a provocat un val de emotii: supriza, admiratie, dezaprobare. In ziua de astazi un astfel de smartphone nu pare atat de mare, deoarece producatorii treptat ne-au obisnuit cu aceasta dimensiune – este ceva normal. Si totusi, voi indrazni sa afirm ca smartphoneul cu diagonala ecranului mare este o ramura de blocaj a dezvoltarii telefoanelor mobile. Iata de ce.In ultimii patru ani in statisticile vanzarilor smartphoneurilor putem urmari cresterea treptata a diagonalei. Daca cativa ani in urma piata a fost dominata de smartphoneuri cu o diagonala de 3-4 inch, acum aceasta dimensiune a ecranului foarte rar putem intalni chiar si in categoria preturilor mici. Dimensiunea smartphoneurilor este in crestere, doar ca in acest proces apare o problema.

Avem mainile prea mici

Produsele sunt facute pentru oameni. Toate lucrurile, care ne inconjoara, au exact aceeasi dimensiune, care este necesara pentru utilizarea lor confortabila. Daca un inventator va incepe sa mareasca dimensiunea lingurilor, foarfecilor, cheilor, mai devreme sau mai tarziu cineva neaparat va spune: «Hei! Este incomod! Opreste-te!»

Cat de mare trebuie sa fie ecranul unui smartphone?

Atunci de ce permitem astfel de trucuri producatorilor de smartphoneuri? Noi nu ne transformam in giganti, si mainile noastre nu devin mai mari cu cateva marimi. Ideea principala a inventiei gadgeturior mobile – posibilitatea de a utiliza in orice situatie, inclusiv din mers.

Avem capul prea mic

Cat de mare trebuie sa fie ecranul unui smartphone?

Initial dimensiunea telefonului mobil a fost creata in armonie cu dimeniunea media a unui cap de om. Il tineai in mana, si in timpul conversatiei puteai face si alte lucruri. Uita-te astazi la persoana, care poarta o conversatie folosind phabletul. Abia il tine cu o mana in apropierea urechii, parca se ascunde in spatele gadgetului urias.

Avem buzunare prea mici

Cat de mare trebuie sa fie ecranul unui smartphone?

Mai sus am mentionat doua probleme, care apar in timpul utilizarii unui smartpohone mare. Cu toate acestea, majoritatea timpului gadgeturile noastre mobile sunt purtate in buzunarele hainelor, pentru asta si sunt mobile. Si aici iar apare o neintelegere. Un smartphone mare nu vom putea atat de usor sa-l tinem in buzunarul blugilor sau pantalonilor stramti. Va trebui sa alegem haine, in care gadgetul nostru va fi in siguranta. Sau sa cautam o poseta, in care smartphoneul se va simti confortabil. Si acum intreb, oare nu sunt prea mari sacrificiile de dragul unui gadget electronic?

Cat de mare trebuie sa fie ecranul unui smartphone?
5 (100%) 1 vote

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here