iPhone 5C: Apple iar a pierdut segmentul de buget?

0

Cum si era de asteptat, Apple oficial a prezentat iPhone 5S si iPhone 5C. Noi deja ne-am obisnuit cu actualizarea minora prin adaugarea literei «S», dar utilizarea plasticului si diferitelor culori este ceva nou. Inlocuirea aluminiului pe plastic si partilor interioare ar trebui sa faca iPhone 5C mult mai ieftin, in comparatie cu iPhone 5, si bineinteles, pretul pentru consumatorul final ar fi fost mai mic. Dar ce s-a intamplat cu adevarat?

iPhone 5C: Apple iar a pierdut segmentul de buget?

Sa lasam la oparte abonamentele si alte caracteristici – in primul rand pe noi ne intereseaza pretul la liber. Potrivit acestui criteriu totul este destul de ciudat – 549 de dolari pentru versiunea de 16 GB. 5C a devenit doar cu 100 de dolari mai ieftin in comparatie cu iPhone 5S.

«C» — inseamna «Color»

Cred ca fiecare s-a dat seama ca iPhone 5C nu este un smartphone de buget de la Apple. Nu inteleg cum Apple vrea sa concureze cu concurentii sai, care sunt in masura sa ofere dispozitive de calitate la un pret rezonabil.

Apple a demonstrat inca odata ca nu vrea sa tina pasul cu piata si sa lanseze bunuri de consum ieftin cu maru pe spatele carcasei, confirmand cuvintele lui Tim Cook spuse la conferinta Goldman Sachs in acest an. Oare managerul general al companiei crede ca piata va continua sa danseze dupa milodia lor? Vanzarile iPhone cresteau in fiecare trimestru, doar ca pondera pe piata mondiala se prabuseste. Acelasi lucru se intampla si cu iOS.

Posibil ca Apple initial a dorit sa produca iPhone 5C doar pentru vanzari pe baza abonamentului – 99 de dolari pentru versiunea cu configuratia minima nu este atat de mult. In acest caz n-ar trebui sa sperie jurnalistii, analistii si potentialii cumparatori cu preturi atat de mari pentru vanzarea la liber. Serios, pentru ce sa cumpar iPhone 5C, daca mai pot pune 100 de dolari si sa cumpar 5S, care are specificatii si caracteristici mai bune? Doar de dragul culorii?

Se pare ca Apple estimeaza noul procesor A7, coprocesor de miscare M7, senzor de amprenta digitala si camera imbunatatita la pretul de 100 de dolari. Pentru o companie, care nu se arunca cu bani, pare ceva ciudat.

Sunt de parere ca iPhone 5S va avea succes – la urma urmei 4S dupa 4 s-a vandut ca painea calda, iar Apple a stabilit pe atunci un nou record de vanzari. Si totusi nu pot pricepe care este publicul principal pentru iPhone 5C.

iPhone 5C: Apple iar a pierdut segmentul de buget?
Ti-a placut acest articol?

De ce sa te abonezi?

Abonare la articole noi, uneori interesante si utile, a site-ului DeviceBox.ro.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here