Samsung a lansat Galaxy S4. Detalii complete si specificatii

La prezentarea din New York compania Samsung a prezentat noul smartphone Samsung Galaxy S4. Inainte de prezentare pe Internet au aparut diferite informatii dispre dispozitiv, dar nu toate au fost confirmate. Deci, Galaxy S4 copiaza designul lui Galaxy S3, doar ca dimensiunile sale sunt mai mici. Inaltimea carcasei este aceeasi – 136,6 mm, dar latimea s-a redus la 69,8 mm (70,6 la S3) si grosimea la 7,9 mm (8,6 la S3). Astfel, in carcasa micsorata inginerii din Samsung au reusit sa introduca display marit pana la 4,99 inch. In discutiile zvonurilor despre Galaxy S4 multe carcase au fost rupte din cauza carcasei din plastic. Doar ca in realitate nu este totul atat de simplu, in timpul prezentarii compania a anuntat ca S4 foloseste policarbonat, ceea ce ofera carcasei rezistenta sporita.

Samsung a lansat Galaxy S4. Detalii complete si specificatii

In functie de piata si reteaua de telefonie mobila, Galaxy S4 va fi disponibil in doua versiuni, cu procesor pe 4 nuclee Snapdragon 600 cu frecventa de 1,9 GHz sau procesor pe 8 nuclee (4 4) Exynos 5 Octa cu frecventa de 1,6 GHz. Cum difera performanta, pe ce piete va ajunge versiunea Snapdragon, Samsung nu a spus. In orice caz, procesorul va fi completat de 2 GB RAM si 16/32/64 spatiu de stocare, care poate fi extins cu inca 64 GB cu ajutorul cardului microSD.

Ecranul la S4 este de 4,99 inch cu o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, ce este egal cu densitatea de 441ppi. Ecranul este realizat dupa tehnologia Super AMOLED HD cu strat tactil capacitiv, care suporta atingerea nu doar degetelor, dar si altor obiecte. Astfel, se poate lucra cu ecran chiar si in manusi. Alte caracteristici interesante a functiilor sale sunt: Smart Pause, Smart Scroll, Air View si Air Gesture. Cu Smart Pause activ, in timpul redarii video, smartphone-ul il va pute pe pauza, in cazul in care utilizatorul va indeparta privirea de pe ecran. Smart Scroll va derula paginile in browser sau e-mail, determinand miscarile incheieturii mainilor, precum si daca persoana se uita la ecran. Functia Air View este cunoscuta utilizatorilor Note 2, cu ajutorul ei se poate face previzualizarea textului intr-un mesaj sau foto intr-o galerie, fara a le deschide. Doar ca in Galaxy S4 in loc de stylus toate aceste operatiuni se pot face cu degetele. Iar ceea ce priveste Air Gesture, aceasta functie utilizeaza gesturile pentru a derula textul, schimba piesele muzicale sau pentru a primi un apel.

Camera principala in Galaxy S4 este de 13 megapixeli cu autofocus, flash, Zero Shutter Lag si posibilitatea de a inregistra video la 1080p. Pe partea din fata se afla camera de 2 megapixeli, care de asemenea inregistreaza fideo in Full HD. In timpul prezentarii Samsung a aratat o functie interesanta Dual Camera, care poate combina imaginile din doua camere intr-o imagine sau video.

Galaxy S4 suporta retele GSM, HSPA+ si LTE. In plus, acesta dispune de Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC si Bluetooth 4.0. Interesant, dupa o lunga pauza producatorii s-au amintit de portul infrarosu. S4 nu este o exceptie, in el aceasta tehnologie este destinata in primul rand pentru a controla aparatele electrocasnice.

Pentru pozitionare si navigare raspunde modulul GPS/GLONASS, care completeaza datele din Wi-Fi si retelele operatorilor.

Numarul de senzori in noul Samsung practic a ajuns la limita. La senzorii de apropieri, lumina, giroscop si accelerometru, inginerii Samsung au adaugat senzor geomagnetic, barometru si senzori pentru temperatura si umiditate.

Toate acestea functioneaza pe Android 4.2.2. Capacitatea bateriei in Galaxy S4 a crescut la 2600 mAh, avand in vedere ecran Full HD.

Smartphone-ul va ajunge in vanzare la sfarsitul lunii aprilie. Pretul inca nu este cunoscut.

httpvh://youtu.be/2LHv1FPd1Ec

Samsung a lansat Galaxy S4. Detalii complete si specificatii
Ti-a placut acest articol?

Lasă un răspuns

Close Menu