Smartphone-urile cu sistem de operare Ubuntu din luna octombrie

CEO-ul companiei Canonical Mark Shuttleworth in interviul oferit portalului The Wall Street Journal a declarat ca in curand va fi lansat sistemul de operare Ubuntu pentru dispozitive mobile.

Smartphone-urile cu sistem de operare Ubuntu din luna octombrie

Dezvoltatorii de software vor primi primele dispozitive cu Ubuntu la sfarsitul lunii februarie – vor fi smartphone-uri Galaxy Nexus, iar lansarea comerciala a dispozitivelor va avea loc in luna octombrie a acestui an pe “doua piete geografice majore” (una dintre care cred ca va fi SUA). Anterior s-a presupus ca primele smartphone-uri vor aparea in anul 2014.

Mark Shuttleworth a subliniat ca producatorii cu usurinta vor putea modifica dispozitivele existente pentru Ubuntu, precum si dezvoltatorii aplicatiilor pentru Android sa adapteze produsele sale pentru Ubuntu.

Noul sistem de operare nu are multe cerinte, se utilizeaza controlul prin gesturi (lipsesc butoane). Canonical crede ca acest sistem de operare va fi foarte popular in mediul corporativ, deoarece este sistem de operare complet pentru desktop. Utilizatorii vor avea posibilitatea sa “sharuiasca” informatia de pe computere pe telefoane mobile, precum si sa ruleze intr-un mediu special aplicatii bazate pe Windows. Smartphone-urile Ubuntu cu usurinta vor putea fi conectati la monitoare, precum si la tastaturi si mouse fara fir, ceea ce va permite sa le transformam in computere.

Smartphone-urile cu sistem de operare Ubuntu din luna octombrie
Ti-a placut acest articol?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *