Wacom Cintinq – tableta pentru designeri si pictori

Inainte de aparitia primului Apple iPad termenul «tableta» se referea la dispozitive companiei Wacom, care se conectau la PC-uri stationare si erau destinate desenarii cu ajutorul unui stilou digital.

Wacom Cintinq - tableta pentru designeri si artisti

Tabletele inca sunt incluse in gama Wacom, iar dezvoltarile acestui producator sunt utilizate in unele produse Android.

Compania Wacom a decis sa iasa pe piata de dispozitive mobile cu o tableta destinata pentru designeri si pictori, care vor putea utiliza gadgetul din mers.

Aceasta informatie a fost postata pe pagina producatorului pe Facebook. Noul dispozitiv – Wacom Cintinq va ajunge in vanzare in vara. Judecand dupa fotografie, aceasta tableta difera de tablete pe OS Windows si Android.

Sistemul de operare, cu care va fi echipata tableta Wacom Cintinq, in prezent nu este cunoscut, precum si platforma hardware: x86 sau ARM. Producatorul anunta ca Cintiq va fi echipat cu ecran HD cu suport multi-touch, oferind suficienta sensibilitate pentru stilou digital.

Cel mai probabil producatorul va lansa tableta pe Windows 8 (baza – CPU x86), iar in numarul de aplicatii preinstalate va fi Adobe Photoshop si alti editori de imagine.

Wacom Cintiq nu este prima tableta care suporta stilou digital (functie similara are Microsoft Surface Pro, care poate rula orice aplicatie pentru grafica, folosita anterior pe PC).

Recomanda prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Multumesc ca ai citit acest articol.
Daca vrei, poti sustine acest blog cumparand de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.

Rating
( No ratings yet )
Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.