Card memorie SDHC

SDHC sau Secure Digital High Capacity este un card cu o capacitate crescuta. Formatul SDHC este urmatoarea etapa a dezvoltarii cardului SD.Organizatia SD Card Association (SDA) a aprobat acest format cu specificatia numita SDA 2.00.

Diferenta principala cardurilor SDHC in comapratie cu cardul SD obisnuit este volumul de stocare crescut. Cardurile SDHC pot stoca pana la 32 GB de date. In timp ce cardurile obisnuite SD nu mai mult de 4 GB. Marirea acestei cifre a permis tehnologia de adresarea a memoriei. Cardurile SDHC folosesc adresarea sectoriala similara cu hard disk-urile.

De asemenea, pentru cardurile SDHC cel mai des se foloseste sistemul de fisiere FAT32, spre deosebire de cardurile SD, pentru care s-a folosit FAT16 si FAT32.

Compatibilitatea cardurilor SDHC

Cardurile de memorie SDHC pot nu pot lucra cu card reader invechite si alte dispozitive concepute pentru a lucra exclusiv cu carduri SD. Cu toate acetea, compatibilitatera inversa este pastrata. Pe dispozitive noi sunt citite atat cardurile de memorie SD vechi cat si cele noi.

Ca si cardurile obisnuite SD, cardurile SDHC pot fi de trei feluri: card SDHC standard, MiniSDHC si MicroSDHC.

Recomanda prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Multumesc ca ai citit acest articol.
Daca vrei, poti sustine acest blog cumparand de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.

Rating
( No ratings yet )
Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.