Ce este SSD si cu ce este mai bun in comparatie cu HDD

Inca de la inceputul aparitiei calculatoarelor asistam la cresterea volumului hard disk-urilor. In urma cu 10 ani nimeni nu-si putea imagina ca caclulatorul poate avea hard disk de 1 TB, iar cu 5 ani in urma hard disk-ul de 1 TB a fost ceva de lux si foarte scump.

In ziua de astazi volumul hard disk-ului de 1 TB este ceva normal. Pe 1 TB putem stoca orice informatie, de asemenea, exista hard disk-uri de 2, 3, 4 si chiar 6 TB.

Cred ca orice hard disk poate face fata sarcinilor principale – stocarea datelor. Lucrand pe orice sistem de operare Windwos, putem observa ca calculatoru incepe sa incetineasca din cauza sarcinii crescute pe hard disk. Din acest motiv defragmentarea hard disk-ului este foarte importante.Ce este SSD

Sunt sigur ca multi au auzit despre tehnologia solid-state drive (SSD). In acest articol voi incerca sa analizez argumentele pro si contra acestei tehnologii in comparatie cu HDD.

Ce este SSD si cu ce este mai bun in comparatie cu HDD

Unitatile SSD sunt formate din controler si chipseturi de memorie, si nu contin piese aflate in miscare, ceea ce este un avantaj in comparatie de HDD. Exista doua tipuri de unitati SSD – care folosesc memoria flash si memoria RAM.

Cu alte cuvinte, unitatile SSD care folosesc memoria RAM sunt cele mai rapide si cele mai scumpe.

In afara de pret, diferenta principala SSDRAM in comparatie cu flash este memoria volatila, tipul de RAM (memoria stocheaza datele doar atunci cand calculatorul este pornit, daca este oprit, memoria este stearsa).

Unitatile SSD cu memoria flash sunt mai ieftine si mai lente.

Acestea au devenit populare pe calculatoarele desktop, spre deosebire de SSDRAM care sunt utilizate doar pe calculatoare foarte puternice cu alimentare de rezerva, in caz ca se va opri energia electrica.

Avantaje SSD

  • Lipsa pieselor mecanice in miscare.
  • Viteza de citire si scriere este mai mare.
  • Lipsa zgomotului.
  • Mai rezistente la socurile mecanice.

Rezumat

SSD este o componenta foarte utila, astfel necisita atentia cuvenita. Schema mea de folosire SSD este:

Am luat SSD potrivit nevoilor mele – 120 GB  pentru Windows si programe. Am instalat si HDD de 1 TB, pe care il folosesc ca spatiu de stocare pentru rescrieri dese. Ca urmare, totul se misca foarte rapid.

Pentru cei care inca se indoiesc de necesitatea achizitionarii SSD, pot recomanda cum conectez SSD la calculator si cum maresc durata de viata a SSD-ului.

Recomanda prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Multumesc ca ai citit acest articol.
Daca vrei, poti sustine acest blog cumparand de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.

Rating
( 1 , average 5 from 5 )
Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.