TV-ul nu vede stick-ul USB

Daca televizorul este echipat cu conector USB, acest lucru permite conectarea surselor externe de informatii, cum ar fi stick USB si hard disk extern. Chiar daca spatiul de stocare este mic, in comparatie cu hard disk, stick-urile sunt utilizate pentru vizionarea filmelor, videoclipurilor, fotografiilor si chiar pentru a asculta muzica.

TV-ul nu vede stick-ul USB

Si este ceva normal, deoarece poti transfera rapid informatii necesare de pe calculator pe stick si apoi sa vizionezi continutul pe televizor. Nu este necesara conectarea altor dispozitive la TV. Doar ca de multe ori utilizatorii se confrunta cu probleme neplacute, si anume, televizorul nu vede filmul de pe stick USB, televizorul nu reda filmul de pe stick sau stick-ul nu este recunoscut. Aceste probleme creeaza batai de cap.

In acest articol voi incerca sa raspund la intrebarea, referitoare la problemele de citire a informatiilor de pe stick USB pe televizor.

Gaseste motivul – elimina problema

Sunt diferite motive care creeaza conflicte intre stick si televizor. Sa le analizam in ordine.

1. Televizorul nu vede stick-ul USB. Este o problema destul de raspandita. Ai pus pe stick un film interesant, te-ai pregatit pentru o vizionare interesanta, introduci stik-ul in conectorul USB, doar ca apare o problema. O situatie neplacuta.

Primul motiv prosibil – formatul stick-ului incompatibil. Exista doua formate principale: NTFS si FAT32. Pentru a afla in ce format este formatat stick-ul, conecteaza-l la calculator si acceseaza proprietatile sale. Vezi si: FAT32 sau NTFS: ce sistem de fisiere sa aleg pentru stick USB sau hard disk extern.

Un stick nou, cel mai probabil este formatat in NTFS. Daca televizorul nu vede stick-ul in acest format, trebuie cu ajutorul calculatorului sa-l o reformatezi in formatul FAT32. Acest lucru se datoreaza faptului ca unele dispozitive lucreaza doar cu acest format, iar altele pur si simplu il ignora. Doar ca exista un dezavantaj, FAT32 accepta fisiere de pana la 4 GB. Iar un film de multe ori ocupa mai mult spatiu.

Daca stick-ul este formatat in formatul FAT32 si nu functioneaza cu modelul TV-ului tau, trebuie sa-l reformatezi in formatul NTFS. In acest format nu exista restrictii privind dimensiunea fisierelor, si cel mai probabil televizorul este conceput pentru a lucra cu acest format.

Al doilea motiv posibil – spatiul de stocare prea mare pe stick. Citeste instructiunile televizorului tau. Vezi cu ce spatiu maxim poate lucra modelul tau. In ziua de astazi spatiul unitatilor USB atinge dimensiuni impresionante. Poate fi ca televizorul tau nu poate lucra cu stick-ul cu un spatiu de stocare de 128 GB sau 256 GB.

In fiecare model exista restrictii privind spatiul maxim stick-ului USB. Incearca sa copiezi informatiile pe un stick cu spaitul de stocare mai mic.

Al treilea motiv posibil – portul USB pentru service. Daca pe panoul langa portul USB este scris «service only» sau «remote control», inseamna ca acest port este pentru service. Acesta se utilizeaza pentru repararea TV-ului.

2. Televizorul vede stick-ul, dar nu vede filmele. Si aceasta situatie poate fi intalnita. Televizorul vede fotografiile, muzica, iar filmele nu vede. Asta inseamna, ca stick-ul este recunoscut, doar ca din cauza conflictului dintre formate, redarea este imposibila. Rezolvarea acestei probleme este transformarea continutului video in formatul acceptat de modelul TV-ului. Aceasta informatie poate fi gasita in instructiunile tehnice al televizorului.

3. Televizorul reda unele filme, iar altele – nu. Din nou, problema se afla in formatele fisierelor video. Aproape toate modelele pot reda fisiere in format .avi, in timp ce redarea altor formate depinde de functionalitatea posibilitatilor TV-ului. Pentru a vedea filme de pe stick USB, formatul video trebuie sa corespunda cu cel, care este suportat de modelul televizorului (cu alte cuvinte, daca la vecinul tau filmul este redat, nu poti fi sigur ca si la tine va fi redat).

Rezumat

Asadar, daca televizorul nu recunoaste stick-ul USB, exista un numar de motive pentru acest lucru. In acest articol am analizat cele mai principale intrebari, cu care se poate confrunta utilizatorul TV-ului. In majoritatea cazurilor problema cu stick USB poate fi rezolvata.

3.9/5 - (32 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 8
 1. Lucian

  PE UNUL DIN TV NU MAI DESCHIDE STICKUL IL VEDE CA SIMBOL DAR NUL DESCHIDE PE DEASUPRA RAMINE SI CANALUL BLOCAT CEL DE CABLU IN MOMENTUL IN CARE DAU PE STICK CA SA POT MUTA POSTUL DIN NOU TREBUIE STINS TV DUPA CARE POT MUTA PE CE CANAL VREAU.INAINTE A FUNCTIONAT PERFECT PE CELALALT TV IL VEDE DAR SOTIA ARE OBICEIUL SA VIZIONEZE DOCUMENTARE INCLUSE IN EL CUM SAR SPUNE DECI DE PE NICI UN CANAL DE CABLU ALOCAT DOAR FILME CARE SI LE CAUTA EA 4K HD DIN JAPONIA ,COREEA ETC ARE CEVA CU VREO SETARE DIN EL.MULTUMESC ANTICIPAT

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Nu stiu. Nu pot sa-mi dau seama din ce cauza apare problema.

 2. Adi P

  Salut. Am si eu o problema. Am un Tv marca Vision, la inceput a mers totul perfect, in sensul ca….puneam filme pe stick si le vedea, daca dadeam REC pe un canal anume, inregistra pe stick. Acum nu stiu exact care e problema pt ca nu mai vrea sa inregistreze, imi apare mesajul „disk numai in citire”. Am resetat si meniul din Tv, am revenit la setarile din fabrica, am incercat si cu formatul stick-ului FAT 32 si NTFS, si nimic……acelasi mesaj…am incercat si cu alte stickuri de capacitate mai mica…..nicio rezolvare.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Unele stick-uri au comutatoare cu inscriptia «HOLD», care activeaza aceasta functie.

 3. Victor

  Buna Alex. La mine e alta problema. Televizorul îmi recunoaste stickul fara probleme în schimb stickul îmi blocheaza complet televizorul. Mai exact : când vreau sa accesez , de exemplu, o poza, ecranul se blocheaza complet si telecomanda nu mai merge deloc, nici macar sa închid televizorul, absolut nimic nu se poate face ! Trebuie sa scot televizorul din priza si sa îl bag înapoi ! Am verificat, pozele de pe stick nu sunt virusate. Ce nu-i place televizorului la stick ?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Verifica pe site-ul producatorului TV-ului daca sunt actualizari de software. Daca exista, descarca cea mai recenta versiune de software si actualizeaza TV-ul. Daca nu stii cum se actualizeaza, pe YouTube poti gasi tutoriale.
   Apropo, nu orice port USB poate fi utilizat pentru conectarea surselor externe de informatii. Nu vei putea folosi stickul cu portul «service only»/«remote control», deoarece scopul lui este pentru efectuarea lucrarilor de reparatii.

 4. Adelina gisca

  Buna. Am o problema cu un tv alvview. Incerc sa pun un stick usb dar imi cere sa il formatez. Nu m-il vede ca o memorie externasi il sterge. Ce as putea face. Am dat formatare si s-a sters. Alta obtiune.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Alte stick-uri recunoaste, sau a recunoscut pana acum vreun stick? Verifica manualul TV-ului ce fel de port USB este. Poate este pentru service.

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.