Cele mai bune laptopuri 2012

La sfarsit de an, de regula, se fac concluzii, ratinguri si se analizeaza ultimele douasprezece luni. Site-ul britanic International Business Times a creat propriul rating a celor mai buni laptopuri a acestui an. Putem fi de acord cu acest rating, sau nu, dar ne va fi greu sa ingnoram punctele lor de vedere. Mai ales ca top-ul este condus de MacBook Pro cu display Retina.

Orice utilizator poate avea propria opinie, bazata pe experienta personala sau cunostinte, dar e greu sa evaluam toate noutatile acestui an. De regula, in astfel de cazuri ne bazam pe opiniile expertilor si profesionistilor.

IBT a urcat pe primul loc Retina MacBook Pro de 15 inch. Acesta cu adevarat poate fi numit produs revolutionar, care merita investitia.

Al doilea loc este ocupat de Samsung Series 9, al carui pret in Marea Britanie incepe cu £999.

Renuntand la finisaj negru lucios din duraluminiu, Samsung a facut un pas inainte si a creat un laptop din aluminiu. Acesta cantareste 1,15 kg si grosimiea este de 13 mm. Procesor puternic Core i5, tastarura mare si ecran bun l-au urcat pe locul al doilea.

Locul al treilea este ocupat de Microsoft Surface. Unii spun ca este tableta, altii spun ca este laptop, dar totusi este tableta cu tastatura atasata. Dispozitiv portabil si usor care functioneaza pe Windows – visul fanatului acestui sistem de operare. In plus, pretul este foarte interesant – de la £499.

Dell XPS 13 a ocupat locul al patrulea in clasamentul mondial. Bineinteles, tastatura imensa nu-i poate multumi pe toti, si rezolutia ecranului de 1268 x 768 nu o putem numi cea ma buna. Cu toate acestea, prima incercare Dell de a iesi pe piata laptop-urilor ultrasubtiri, putem spune, a reusit. In plus, la Dell XPS 13 raportul pret-calitate este destul de bun.

Locul al cincilea este ocupat (desi nu inteleg de ce nu a ocupat locul al doilea) de MacBook Air de 11 inch. Printre argumentele «contra», mentionate de IBT: autonomia bateriei scurta, nu exista slot pentru SD si pret mare. Caracteristicile pozitive sunt: cea mai buna tastatura din linia sa de produse, greutatea, marimea si functionalitatea. Toate acestea au permis sa ocupe al cincilea loc.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon ocupa ultimul loc din acest clasament, locul al saselea. Bineinteles, nu toti utilizatorii de laptopuri sunt multumiti de aspectul noului ThinkPad X1 Carbon, deoarece multi deja s-au obisnuit cu carcase din aluminiu MacBook si Samsung Series 9, dar produsul Lenovo ii are pe admiratorii sai. Pretul pe piata din Marea Britanie incepe de la £1189.

Fiecare dintre noi, facand o alegere, se bazeaza pe propriile nevoi: cineva are nevoie de laptop pentru navigare pe web, altul are nevoie de PC pentru relaxari in familie. Astfel, fiecare are propria alegere. Sa impun cititorilor mei – nu e datoria mea, deoarece chiar eu de multe ori sunt victima publicitatii.[ibt].

Cele mai bune laptopuri 2012
5 (100%) 1 vote

This Post Has 2 Comments

  1. La design, Microsoft Surface e criminal. Abea astept sa imi schimb si eu laptopul.

Lasă un răspuns

Close Menu