Recomandare sistem gaming la 1900 – 2000 de lei

Indiferent de cat de atragator este cuvantul «ieftin» – nu suprima vocea ratiunii. Nu uita ca chiar daca sistemul de gaming este ieftin, totusi este o tehnologie de calcul, al carui performanta depinde de alegerea ta optima, si nu de la publicitatea cu pretul atragator.

Majoritatea configuratiilor, fie ca este vorba de calculatoare scumpe sau ieftine, sunt asamblate direct in magazin, unde performanta calulatorului are legatura doar cu profitul maxim al magazinului. Si chiar daca vrei sa cumperi cel mai ieftin sistem pentru gaming, munca si odihna, incearca sa-ti formezi propria opinie, sa realizezi propria alegere, si nu dorinta vanzatorului – sa castige mai mult. Ramane fraier doar cel, care nu alege!

Cum sa cumpar sistem de gaming ieftin – alegerea componentelor

Calculatorul presonal nu este initial un produs final (cum ar fi TV sau aspirator), orice configuratie si caracteristica sunt determinate de catre cumparator. Vrei sa cumperi un calculator bun pentru gaming – analizeaza, nu te uita «urat» la pret, nu cauta ajutor la vanzator, alege singur componentele. Diferenta dintre ceea ce ti se ofera si ceea, ce intradevar este avantajos pentru tine – poate ajunge la 50% de performanta.

Si nu conteaza ca alegi componente ieftine sau scumpe, miza intotdeauna va fi 50%, care nu-ti vor ajunge in urmatorii ani de exploatare. Chiar din acest motiv iti recomand sa nu asociezi obictivul tau cu publicitatea atragatoare – cel mai ieftin sistem pentru gaming si divertisment, magazin cu calculatoare ieftine, etc. Asociaza cu ceva mult mai rational – cel mai productiv din sisteme ieftine.Cel mai ieftin sistem de gaming Intel:

Procesor – Intel® Core™ i3-4160, 3.60GHz, Haswell = 479 Lei
Placa de baza – MSI B85M GAMING = 369 Lei
Memoria RAM – HyperX FURY Blue 4GB, DDR3, 1600MHz = 189 Lei
Placa video – MSI AMD Radeon R7 260 OC, 1024MB, GDDR5 = 424 Lei
Hard disk – Seagate Barracuda 500GB, 7200rpm, 16MB = 219 Lei
Carcasa – Segotep SG-GT Orange = 129 Lei
Sursa – Inter-Tech Energon 550W = 139 Lei

Cel mai ieftin sistem de gaming AMD:

Procesor – AMD FX X6 6300, 3500MHz = 454 Lei
Placa de baza – ASRock 970 EXTREME3 R2.0 = 299 Lei
Memoria RAM – HyperX FURY Blue 4GB, DDR3, 1600MHz = 189 Lei
Placa video – MSI AMD Radeon R7 260 OC, 1024MB, GDDR5 = 424 Lei
Hard disk – Seagate Barracuda 500GB, 7200rpm, 16MB = 219 Lei
Carcasa – Segotep SG-GT Orange = 129 Lei
Sursa – Inter-Tech Energon 550W = 139 Lei

Pentru cei care sunt nedumeriti – placa de baza, placa video, RAM, etc, presupune posibilitatea de alegere (una dintre optiuni). Nu poti pune procesor Intel pe placa de baza AMD si invers, celelalte componente pot fi mutate de pe o configuratie pe alta.

Asta si este totul, configurarea componentelor pentru sistem de gaming ieftin este in fata ta, cum va fi exact PC-ul tau – tu decizi. Cel mai important – tu ei hotararea, chiar si pentru cel mai ieftin sistem de gaming poti alege cele mai bune componente. Asculta mai putin «vorbele dulci» a vanzatorilor – aveti scopuri diferite.

Recomanda prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Multumesc ca ai citit acest articol.
Daca vrei, poti sustine acest blog cumparand de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.

Rating
( No ratings yet )
Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.