Aplicatia AdBlock este scoasa din Google Play

Inca un rezultat al curateniei de primavara in Googel – expulzarea din catalogul Google Play a aplicatiei AdBlock Plus , AdBlock si altor aplicatii, care elimina publicitatea de pe paginile web. Dupa cum se stie, compania Google aproximativ 99% din profit primeste din publiciatea online, asa ca este destul de ciudat cum a permis accesul acestei aplicatii in catalogul sau de aplicatii. Cred ca au permis cu o tragere de inima, deoarece n-au gasit motive pentru a se plange. Acum motivul s-a gasit – incalcarea paragrafului 4.4 acordul cu dezvoltatorii Developer Distribution Agreement, si anume – «interactiunea sau accesul la un alt serviciu sau produs prin metode neautorizate».

Aplicatia AdBlock este scoasa din Google Play

Impreuna cu AdBlock sunt eliminate din catalog si toate celelalte aplicatii care blocheaza reclamele publicitare. Bineinteles, utilizatorul Android poate foarte usor sa copieze pe telefon fisierul .apk cu orice aplicatie si sa o instaleze manual. Pentru asta nu este nevoie de catalogul de aplicatii.

Aplicatia AdBlock este foarte populara in randul utilizatorilor. De exemplu, este cea mai populara extensie pentru browser-ul Chrome, cu mai mult de 10 milioane de utilizatori.

Aplicatia AdBlock este scoasa din Google Play
Ti-a placut acest articol?

Lasă un răspuns

Close Menu