Cerinte de sistem pentru sistemul de operare Firefox OS

Mozilla de la inceput orienteaza Firefox OS ca o platforma pentru smartphone-uri ieftine, care pot inlocui telefoanele mobile traditionale de pe pietele in curs de dezvoltare. Cu toate acestea, chiar si un asemenea sistem de operare are anumite cerinte hardware. Astfel, Mozilla oficial a publicat conditiile, care ar trebui efectuate pentru a distribui dispozitive bazate pe sistemul de operare Firefox. Producatorii, care doresc sa produca smartphone-uri Firefox, in mod obligatoriu trebuie sa instaleze browser-ul mobil Firefox si aplicatia magazinului Firefox Marketplace.

Cerinte de sistem pentru sistemul de operare Firefox OS

Ceea ce priveste cerinte minime hardware, acestea nu difera prea mult de Android, anunta The Verge. De exemplu, frecventa procesorului ar trebui sa fie de cel putin 800 MHz, memoria RAM – 256 MB, iar rezolutia ecranului – 240 x 320 pixeli sau mai mare.

De asemenea, ar trebui remarcat faptul ca smartphone-ul care nu a primit statutul oficial produsului Firefox dintr-un motiv sau altul, fie ca este vorba de lipsa software-ul standard cerut sau cerintele hardware minime specificate, va pute fi vandul fara pretentii din partea Mozilla si va avea acces la magazinul de aplicatii Firefox Marketplace. In acest sens compania este mai democratica in comparatie cu Google.

Ti-a placut acest articol?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *