OS X mai popular decat Windows 8

Orice ar spune analistii despre popularitatea mica Mac, compararea noulului sistem de operare de la Microsoft cu OS X spune exact opusul. Recent, expertii de la compania Net Applications au publicat rezultatele unui nou studiu a sistemelor de operare pentru calculatoare.

OS X mai popular decat Windows 8

Conform acestor studii, cota Windows 8 pe piata mondiala este inca prea mica, dar deja a reusit sa depaseasca Windows Vista – 5,1% impotriva 4,62% respectiv. Lider necontestat este sistemul de operare Windows 7 – detine aproape jumatate din toate sistemele de operare (44,37%).

De remarcat faptul ca OS X a castigat mai mult de sapte procente din piata OS, doar ca aceasta cifra – o insumare cotei OS X Snow Leopard, Lion si Montain Lion. Separat, primele doua nu aduna nici doua procente, in timp ce versiunea 10.8 se mandreste cu trei procente.

OS X mai popular decat Windows 8

Pe langa Winsows 7, sa se extinda OS X de asemenea il incurca Windows XP, care acum are mai mult de zece ani. Multi utilizatori inca nu doresc sa treaca la noile sisteme de operare. In plus, in sectorul corporativ inca domina XP, si nu au de gand sa renunte.

Rata scazuta de raspandire OS X se datoreaza nu doar pretului mare a calculatoarelor Mac, dar si unor limitari a acestui sistem. In special, alegand intre Mac Pro de cinci mii de dolari si calculator puternic, un utilizator pasionat de jocuri se va opri la ultimul. Desi in aceasta situatie o consola de calitate va fi mult mai ieftina.

Expertii nu exclud ca in urmatoarele cateva luni rata de crestere a Winsows 8 poate fi mai mare decat sistemul de operare de la Apple. Avand in vedere scaderea vanzarilor de PC-uri in ultimii ani, inca nu se stie cine va fi mai rapid.

OS X mai popular decat Windows 8
Ti-a placut acest articol?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *