Unde gasesc driver pentru laptop?

Multi utilizatori de laptop-uri si netbook-uri ar dori sa inlocuiasca sistemul de operara cu unul nou, dar ii este frica de eventuale problema care ar putea aparea dupa instalare. De exemplu, lipsa de drivere pentru dispozitivele sale in driverele standard din sistemul de operare. Driverele adesea sunt oferite pe un disc care vine impreuna cu dispozitivul sau se afla pe partitia de service a HDD. Din pacate, cu timpul sistemul de operare se invecheste, si aceste drivere devin neactuale.

Bineinteles se poate instala un nou sistem de operare, folosind doar drivere din acel sistem, dar atunci o parte din echipamenul laptop-ului sau netbook-ului, cel mai probabil, nu va functiona, ceea ce nu este pe placul utilizatorilor. In plus, driver standar a sistemului de operare nu este optim, deoarece driverul a producatorului dispozitivului functioneaza mult mai eficient.

In astfel de cazuri se poate descarca driver pentru laptop sau notebook de pe site-ul producatorului. Doar ca pentru dispozitive mai vechi nu e usor de gasit driver pentru noul sistem de operare. Desi pentru dispozitive care au fost lansate un an sau doi in urma o astfel de cautare poate da rezultate bune.

Daca cautarea pe site-ul producatorului nu a oferit rezultate, se poate incerca cautarea in motoarele de cautare, de exemplu, tastand «De unde pot descarca driver pentru laptop». Posibil ca cineva a avut astfel de probleme si a adunat toate driverele intr-un singur loc.

Cele mai mici batai de cap sunt cu placile grafice, deoarece driver placa video Nvidia, Intel si AMD sunt actualizate in mod regulat. Cu usurinta se poate gasi driver pentru o placa grafica veche de 5-7 ani. Daca se stie pe ce logica este construita, se poate gasi driverul sau pe site-ul producatorului sau alege driverul de la atl laptop, care este construit pe acelasi cip.

Cautarea driverului pe site-ul producatorului poate ajuta la gasirea celor mai recente drivere pentru sistemul de operare, si ca urmare dispozitivul va rula mai repede si chiar poate obtine noi caracteristici.

Unde gasesc driver pentru laptop?
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *