40 de ani de la primul apel telefonic de pe un mobil

Pe 3 aprilie 1973, Martin Cooper, inginer la Motorola, a efectuat primul apel telefonic de pe un telefon mobil. Greutatea telefonului a fost 1,15 kg, iar lungimea – 22,5 cm.

40 de ani de la primul apel telefonic de pe un mobil

Martin cooper l-a apelat pe concurentul sau – seful laboraturului de dezvoltare a companiei Bell Labs Dr. Joel S. Engel, informandu-l de progresul avansat Motorola.

De-a lungul utimilor 40 de ani telefoanele mobile au trecut din categoria obiectului de lux in categoria de produse de prima necesitate, iar Motorola a pierdut pozitia sa pe piata de dispozitive mobile, a trecut prin impartirea in doua companii in anul 2011, si dupa numarul de unitati vandute anul trecut a ocupat doar locul al noualea.

Doar ca acel prototip nu a intrat in productie. Pentru a dezvolta primul telefon mobil de serie Motorola a petrecut inca 10 ani, si in vanzare acesta a ajuns abia in martie anului 1983. Motorola DynaTAC 8000X cantarea 800 de grame si avea un pret de 4000 de dolari. La acel moment pretul telefonului era comparabil cu costul unei masini. Detinerea telefonului a fost o chestiune de prestigiu pentru oameni de afaceri si un simbol al statutului social in randul politicenilor.

Recomanda prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Multumesc ca ai citit acest articol.
Daca vrei, poti sustine acest blog cumparand de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.

Rating
( No ratings yet )
Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.