Alternative pentru Google Reader

Google inchide cel mai popular serviciu de citit RSS, Google Reader. Inchiderea Google Reader face parte din curatenia de primavara a serviciilor Google care nu sunt necesare. Scopul acestei proceduri este optimizarea resurselor, pentru a monitoriza cresterea numarului de servicii si de a scapa de cele care sunt nepromitatoare. Prima lansare a Google Reader a avut loc pe data de 7 octombrie a anului 2005, sapte ani si jumatate in urma. De-a lungul acestor ani a reusit sa indeparteze de pe piata Bloglines si alti agregatori RSS populari, dar in ultimii ani publicul Google Reader a inceput sa scada.

Alternative pentru Google Reader

Inchiderea Google Reader este o veste proasta pe motivul ca API-urile Google Reader sunt folosite de multe aplicatii RSS. Acum aceste aplicatii vor trebui sa creeze propriul backend, sa creeze sute de servere, sa descarce si sa arda RSS si sa faca o multime de munca murdara. Intr-un fel sau altul, nu sunt atat de multe alternative pentru Google Reader.

1. Feedly, serviciu web cu o interfata placuta si aplicatii pentru iOS si Android. Compania deja a anuntat dezvoltarea propriului backend, care va fi folosit de pe data de 1 iulie 2013 in loc de Google Reader API.

2. Aplicatia Fever are un dezavantaj – are nevoie de gazduire. Ai nevoie de propriul domeniu, PHP si MySQL.

3. Vechiul NetVibes nu are nevoie de prezentare.

4. NewsBlur se positioneaza ca o alternativa excelenta pentru Google Reader. Are aplicatii pentru iOS si Android, doar ca accesul normal la feed-uri prin intermediul contului NewsBlur costa 1 dolar pe luna.

5. Old Reader – la fel ca vechea interfata Google Reader, fara functii sociale, dar cu alte imbunatatiri.

6. Managing News – inca un proiect pentru cei care doresc sa se joace cu codul si setarile pe propriul host. Reprezinta o instalare modificata a Drupal 6.

Alternative pentru Google Reader
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *