Apple a depasit Nokia in utilizarea traficului Web mobil

Pana in prezent progresul iOS in cucerirea internetului s-a limitat doar la popularitatea browser-ului mobil Safari. Doar ca acest lucru a fost doar un preludiu catre un eveniment mult mai mare. Deoarece pentru prima data Nokia a pierdut primul loc in consumul global de trafic web pentru dispozitive mobile. Locul de onoare al finlandezilor acum este ocupat de Apple.

Apple a depasit Nokia in utilizarea traficului Web mobil

Un studiu, realizat de compania de web analytics StatCounter, a demonstrat ca Apple pentru prima data a depasit Nokia pe traficul web mobil. Meritul nu apartine in intregime Apple. Motivul evident este faptul ca Nokia trece printr-o criza. Nokia a reusit intr-un an de zile sa-si piarda 15% din clasament. Vreau sa specific ca succesul iOS in acest clasament se bazeaza in intregime pe iPhone, deoarece tabletele au fost eliminate din acest clasament.

Astfel, Apple acum detine 25,86% din traficul web pentru telefoane si smartphone-uri. Pentru o comparatie, anul trecut cota companiei americate a fost de 28,67%. Dar nici aceasta cadere nu poate fi comparata cu prabusirea Nokia, care a scazut de la 37,67% la 22,15%. Iar Samsung este singurul producator care a aratat o crestere. Pentru un an de zile cota acestora ca crescut de la 14,84% la 22,69%. Dupa cum se poate vedea, compania coreeana a depasit Nokia si se afla pe pozitia a doua.

In total, au fost analizate date din 15 miliarde de pagini web. Chiar daca pentru Apple este un succes clar, nu poate ignora amenintarea din partea lui Samsung. In cazul in care coreenii nu vor incetini, pana la sfarsitul acestui an clasamentul se poate schimba din nou.[ai]

Recomanda prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Multumesc ca ai citit acest articol.
Daca vrei, poti sustine acest blog cumparand de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.

Rating
( No ratings yet )
Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.