Bill Gates iar cel mai bogat om din lume

Pe prima pagina clasamentului mondial – din nou reprezentantul IT, autorul mai multor carti, cunoscutul Bill Gates. Cofondatorul Microsoft in varsta de 57 de ani a recastigat titlul de cel mai bogat om din lume, care in anul 2007 i-a fost luat de investitorul mexican Carlos Slim.

Bill Gates iar cel mai bogat om din lume

Conform pretului actiunilor actuale Microsoft si a valorilor altor active a lui Gates, capitalul sau este estimat la $72,7 miliarde, cu 16% mai mult decat anul trecut. Pe parcursul anului trecut actiunile Microsoft au crescut in pret. In acelasi timp, una dintre principale surse de venit ale lui Slim – operator de telefonie mobila din America de Nord si Sud America Movil – a pierdut o parte din capital.

Evaluarea miliardarului este efectuata in conformitate cu regulile Bloomberg Billionaires Index, care este actualizat zilinic.

Desi Bill Gates s-a retras cu mult timp in urma de la Microsoft, acesta continua sa implice intelectual: citeste o multime de carti, vizioneaza cursuri online, calatoreste cu copiii, iar recent a vizitat Antarctica si minele cu rachete balistice din Arizona.

In plus, Gates se implica foarte mult in programe caritabile si finanteaza diverse dezvoltari high-tech.

Ti-a placut acest articol?

Comments 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *