Ce este Smart TV. Avantajele unui Smart TV

0

Smart TV (eng. TV inteligent) – o functie a televizorului de a afisa continut multiplu, posibilitatea de a obtine acces nelimitat la mii de clipuri video. Ceea ce priveste posibilitatile-Smart, inainte de a cumpara televizorul, ar trebui sa alegi platforma inteligenta, chiar de ea va depinde lista de servicii, disponibile pentru televizorul tau.

Ecranul Smart TV este asemanator cu ecranul smartphone-ului, unde poti gestiona functiile si aplicatiile suplimentare – meteo, curs valutar, cotatii burse, afisarea evenimentelor culturale, servicii de muzica, acces la social media, jocuri video, etc.Functiile Smart TV permit utilizatorului sa acceseze Internetul direct de pe ecranul televizorului. Astfel, este importanta conexiunea la Internet de pe televizor. In prezent, producatorii ofera doua optiuni: utilizand protocolul Ethernet sau reteaua Wi-Fi.

Prima optiune necesita un oarecare efort si costuri financiare suplimentare. Va trebui sa achizitionezi cablu si conectori, sa intinzi cablu prin locuinta de la modem pana la televizor. Bineinteles ca aceasta optiune nu este eleganta. Optiunea mult mai simpla ar fi sa conectezi televizorul tau «inteligent» la Internet cu ajutorul router-ului Wi-Fi. (Vezi: Ce este si cum se foloseste Wi-Fi) In acest caz costul funanciar si efortul va fi minim.

Din moment ce utilizarea televizorului a trecut dincolo de schimbatul canalelor, inginerii companiilor de top au facut in asa fel, incat utilizatorii televizoarelor inteligente sa poata gestiona cu usurinta prietenul «inteligent». De exemplu, compania LG a dezvoltat telecomanda Magic Moution. Senzorii incorporati monitorizeaza miscarile telecomenzii in spatiu, ceea ce permite controlarea indicatorului de pe ecran cu ajutorul miscarilor mainilor. De asemenea, poti transforma smartphone-ul intr-o telecomanda confortabila. Pentru a face acest lucru trebuie sa descarci aplicatia corespunzatoare din magazinul online pentru Android sau iOS. Compania Samsung, la randul sau, pe langa folosirea smartphone-ului ca telecomanda, ofera control vocal sau control cu gesturi.

Tehnologia Smart TV este la inceput de drum si sa spun care Smart TV este mai bun, inca este destul de greu.

Daca esti multumit de caracteristicile televizorului tau, dar ii lipseste functia Smart TV, nu-ti fa griji. Poti obtine toate aceste caracteristici cu ajutorul dispozitiveor speciale sau chiar obtine mai multe functii. De exemplu, receptorul Apple TV sau ChromeCast de la Google, sau diferite Smart TV Box pe platforma Android.

Ce este Smart TV. Avantajele unui Smart TV
5 (100%) 1 vote

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here