Cele mai populare aplicatii mobile

Statisticile comScore, privind cele mai populare aplicatii pe iOS/Android, prezinta dominatia Google pe dispozitive mobile. Acestei companii apartin locurile de la al doilea pana la al saselea in clasament.

comscore

Pe diagrama este prezentat publicul activ lunar al fiecarei aplicatii din luna decembrie anului 2012, in milioane de utilizatori. Sunt considerati toti utilizatorii de smartphone-uri si tablete de pe toate sistemele de operare de la toti producatorii, astfel incat sa putem compara popularitatea relativa a dispozitivelor care ruleaza iOS si Android. Daca cativa ani in urma Apple a fost lider principal, acum putem vedea un avantaj complet a Android. Castigatorul in aceasta lupta este compania Google.

Compania Google astfel a format filozofia sistemului de operare Android: «Am creat Android datorita experientei in lansarea aplicatiilor mobile. Ne-am dorit sa garantam ca ea va fi intotdeauna o platfoma deschisa pentru operatorii de telefonie mobila, producatori si dezvoltatori, sa le permitem sa realizeze ideile lor inovatoare. Ne-am dorit sa garantam ca sistemul va fi distribuit (no central point of failure), unde nici o companie de pe piata sa nu poata sa limiteze sau sa controleze inovatiile oricarei altei companii. Solutia pe care am ales-o – un software gratuit cu sursa deschisa ».

Compania Google intotdeauna a subliniat, ca lanseaza sistem de operare deschis pentru a promova propriile aplicatii, iar astazi putam confirma succesul absolut al acestui proiect. Android are o cota de piata de 75%, in plus, Google instaleaza softul sau inca pe 20% din dispozitive pe sistemul de operare iOS.

Singurul defect in aceasta imagine este popularitatea tot mai mare a aplicatiei mobile Facebook, care in toamna anului 2012 da reusit sa depaseasca Google Maps prin marimea publicului activ.

Google_Maps

Dupa timpul petrecut de utilizator in fiecare aplicatie, Facebook depaseste toate aplicatiile Google la un loc.

Facebook

Ti-a placut acest articol?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *