La ce sunt bune produsele Apple

Imi aduc aminte de prezentarea primului iPad. In anul 2010, cand Steve Jobs a demonstrat acest dispozitiv de pe scena, multa lume a fost surprinsa si nu intelegea, care este scopul dispozitivului. Cu toate acestea, Steve Jobs a reusit destul de ingenios sa explice scopul tabletei. El a aratat un diapozitiv, pe care a fost demonstrat un smartphone si un calculator, iar intre ele a fost un spatiu cu sarcini, care sunt incomode pentru a fi  efectuate pe calculator, dar destul de comod pentru a fi efectuate pe iPad. Steve Jobs a plecat, si in locul lui a venit Tim Cook, care extinde activ linia de produse Apple. Din pacate, cu plecarea lui Steve Jobs a inceput sa se piarda conceptul noilor produse.In ziua de astazi putem sa ne pierdem foarte usor in produsele Apple, dar cel mai complicat – sa intelegem, la ce sunt bune pentru fiecare dintre noi. Ce sa faci cu Apple Watch? Cine are nevoie de iPad Pro? Ce se va intampla cu MacBook Air? La toate aceste intrebari Tim Cook nu a putut raspunde de pe scena, si acestea sunt intrebarile puse de multi cumparatori. Analistul Neil Seybart din Above Avalon a incercat sa raspunda la aceste intrebari. El are o teorie, construita pe baza interviului cu Phil Schiller, si acesta este modul in care el vede linia de produse Apple.

  • Apple Watch – dispozitiv, care iti permite sa faci mai multe lucruri, fara a scoate iPhone din buzunar.
  • iPhone – dispozitiv, care iti permite sa faci unele lucruri, renuntand la iPad.
  • iPad – dispozitiv, care trebuie sa fie atat de productiv si capabil, incat sa poata inlocui MacBook, cel putin pentru unele sarcini.
  • MacBook – calculator portabil, care iti permite sa lucrezi, fara a apela la iMac sau Mac Pro.
  • iMac – calculator, capabil sa execute orice sarcina.

Pare a fi adevarat, dar se pare ca noi avem nevoie doar de iMac, un aparat foto bun, player audio si un simplu telefon pentru apeluri. De fapt nu este chiar asa. Scopul Apple – sa creeze tehnologii mult mai personale. Cu cat mai mic este ecranul dispozitivului, cu atat este mai personal, cu atat mai simple sunt sarcinile cu care lucreaza. Scopul companiei – sa ne ofere un numar suficient de dispozitive, ca sa putem imparti sarcinile in functie de posibilitatea dispozitivului – sarcini simple pe dispozitive simple si sarcini complexe pe dispozitive complexe. Chiar din asta consta usurinta, deoarece numarul de sarcini, rezolvate cu ajutorul tehnologiei moderne, este in continua crestere.

Pe baza acestor idei, analistul a afirmat ca numarul modelelor iPhone va creste. Deja astazi avem doua modele de smartphone-uri cu diferite diagonale de ecran. Alegerea mare permite utilizatorului sa aleaga cu adevarat dispozitivul personal in conformitate cu obiectivele sale si caracteristicile lor. Ceea ce priveste iPad, acesta nu se va transforma intr-o tableta hibrid sau laptop, cum ar fi Microsoft Surface. In caz contrar intreaga teorie se va prabusi. iPad nu va deveni la fel de performant ca Mac, cu toate acestea capacitatea tabletelor si calculatoarelor este in crestere. Va creste fiecare linie a dispozitivelor. Acest lucru este binefic pentru Apple si pentru utilizatori.

La ce sunt bune produsele Apple
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *