Nokia 808 PureView ultimul smartphone symbian

Ceea ce au asteptat expertii si utilizatorii, s-a realizat. Compania Nokia oficial a confirmat, ca lansat la mijlocul anului trecut modelul 808 PureView este ultimul smartphone pe baza sistemului de operare Symbian OS, lansat de aceasta companie.

Astfel, putem constata moartea completa Symbian (in orice caz in sfera de interese Nokia), iar concernul finlandez are toate posibilitatile de a se concentra asupra dezvoltarii de smartphone-uri Windows Phone, cu care conducerea sa spera sa iasa din indelunga criza.

Conform rapoartelor publicate, in ultimul trimestru Nokia a reusit sa vanda 2,2 milioane de dispozitive care ruleaza sistemul de operare Symbian OS, o platfoma populara in trecut in randul utilizatorilor. Cu toate acestea, caracteristicile utilizate in Nokia 808 PureView nu vor disparea fara urma, ci treptat  isi gasesc loc in smartphone-urile moderne cu Windows Phone 8. Sau mai precis tehnologia PureView, care permite obtinerea din camera smartphone-ului imagini foarte clare cu detalii excelente.

 

Nokia 808 PureView ultimul smartphone symbian
Ti-a placut acest articol?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *