Sistem Home Cinema 5.1 – sfaturi de achizitie

«Sunetul joaca un rol important in viata noastra» – spunea legendarul Steve Jobs, fondatorul companiei Apple anuntand in anul 2001 lansarea noului dispozitiv numit iPod. Si intr-adevar, in rutina de zi cu zi nu observam, cat de important este sunetul in viata noastra, indiferent de locul in care ne aflam, in transport public, la locul de munca sau acasa. Tehnologiile moderne 3D sau audio necesita posibilitati tehnice de la echipamentul de redare, astfel de la alegerea corecta a sistemului audio vor depinde toate efectele sonore. Conectarea sistemului audio se face la calculator sau televizor, si pentru asta cel mai bine se va potrivi sistem Home Cinema 5.1.

Cum aleg sistem Home Cinema 5.1?

In primul rand, pentru sistem Home Cinema este importanta calitatea sunetului, care depinde de functionalitatea difuzoarelor. Este importanta si frecventa, care ar trebui sa fie in intervalul de la 20 pana la 20 000 Hz, raport semnal-zgomot pentru Home Cinema de calitate ar trebui sa fie de la 80 dB, numarul maxim de codificari, cum ar fi Dolby Digital, Dolby Pro Logic, Dolby TrueHD, DTS, DTS-HD HR si altele, calitatea materialului din care este fabricat sistemul.

Boxele trebuie sa fie realizate dintr-un material rezistent, pentru a rezista la vibratii si sa nu denatureze calitatea sunetului. Pentru a obtine avantajul complet de la sistem, alegerea se face potrivit dimensiunii incaperii, daca este o camera de 15 metri patrati, nu are rost sa cumperi sistem puternic si scump. Iar daca este o incapere mare, ma mare de 20 metri patrati, atunci placere maxima vei obtine de la sistem Home Cinema 5.1.

Cum pozitionez sistemul Home Cinema 5.1?

Sistem Home Cinema 5.1 - sfaturi de achizitiePozitionarea componentelor a sistemului in locurile potrivite va oferi rezultat maxim de la efectul sunetului. Conceptul 5.1 are
o pozitionare anume, care se configureaza in functie de posibilitatile incaperii. Nu este absoluta, plasarea se face dupa dorintele utilizatorului.

Consta sistemul din canal central (2), care contribuie la realismul sunetului, boxe frontale (3 si 6), care creeaza efecte stereo dorite, boxe din spate (4 si 5), care creeaza sunet surround in timpul vizionarii unui film si raspund pentru ceea ce se intampla in cadru, subwoofer (1) – sursa de frecvente joase.

Modele populare anul 2014

Sistem Home Cinema 5.1, 3D cu Blu-ray Samsung HT-H5550 – mai multe informatii

Sistem Home Cinema 5.1 - sfaturi de achizitie

Sistem Home Cinema Sony DAVTZ715 – mai multe informatii

Sistem Home Cinema 5.1 - sfaturi de achizitie

Sistem Home Cinema 5.1, 3D cu Blu-ray Samsung HT-H5500 – mai multe informatii

Sistem Home Cinema 5.1 - sfaturi de achizitie

Sistem Home Cinema 5.1 Sony BDVN9200WB – mai multe informatii

Sistem Home Cinema 5.1 - sfaturi de achizitie

Sistem Home Cinema 5.1, 3D cu Blu-ray Sony BDVN7200WB – mai multe informatii

Sistem Home Cinema 5.1 - sfaturi de achizitie

De ce sa te abonezi?

Abonare la articole noi, uneori interesante si utile, a site-ului DeviceBox.ro.
Sistem Home Cinema 5.1 – sfaturi de achizitie
3.7 (73.33%) 3 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *