Statistica migrarii utilizatorilor intre platformele mobile

Migrarea utilizatorilor intre platformele concurente este o practica obisnuita in zilele noastre. La timpul sau Android a reusit sa depaseasca iOS doar datorita noilor utilizatori de smartphone, si nu prin cei care care s-au decis sa paraseasca platforma mobila Apple. In momentul de fata iOS simte un flux de utilizatori noi datorita concurentilor, si numarul lor este mult mai mare in comparatie cu cei care pleaca in directia opusa.

Intr-un studiu, despre preferintele utilizatorilor platformelor mobile, au fost identificati doi lideri dintre producatorii de smartphone. Acestea, cum a fost de asteptat, sunt Apple si Samsung, reprezentand iOS si Android respectiv. Iar daca vine vorba despre migrarea utilizatorilor de pe o platforma pe alta, atunci compania din Cupertino este lider necontestat.

In perioada iulie 2012 – iunie 2013 aproximativ 20% din cumparatorii iPhone au trecut pe iOS de pe un disopozitiv cu Android. 26% din cumparatorii smartphone-ului Apple s-au schimbat telefonul obisnuit pe unul mai «inteligent». Si alti 43% dintre proprietarii iPhone au trecut de pe generatia veche pe cea actuala.

Statistica migrarii utilizatorilor intre platformele mobile

De pe iOS pe Android au migrat doar 7% de utilizatori. Samsung este cel mai mare producatori de dispozitive pe platforma Android si 39% dintre utilizatori dispozitivelor coreene nu si-au schimbat alegerea in timpul cumpararii unui nou smartphone. Din cauza lui Samsung mult mai mult sufera alti producatori de dispozitive Android: HTC si Motorola.

Statistica migrarii utilizatorilor intre platformele mobile

Daca ne mutam de pe platforma mobila pe branduri, atunci 33% dintre fostii proprietari de Samsung in cele din urma au facut alegerea in favoarea lui Apple. In directia opusa au trecut doar 11% din utilizatori.

Statistica migrarii utilizatorilor intre platformele mobile

Ceea ce priveste locul de cumparare a noilor telefoane inteligente, aproape un sfert dintre utilizatori iPhone prefera Apple Store. Smartphone-urile Samsung in mare parte sunt cumparate in magazine mari. Astfel, chiar daca iOS nu este cel mai popular sistem de operare mobil, tot mai multi utilizatori fac alegerea in favoarea dezvoltarilor Apple. [ai]

 

Ti-a placut acest articol?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *