Stocarea datelor in Cloud

Stocarea datelor in Cloud
Stocarea datelor in Cloud

Tehnologia Cloud este un sistem de prelucrare a datelor, in care datele companiei pot fi transmise de pe diferite calculatoare, si stocate intr-o baza comuna.Pentru a putea utiliza informatiile, nu este nevoie sa o pastram pe un calculator. Cu ajutorul internetului sunt create baze de date speciale, care ofera acces la informatii din diferite zone geografice.

Tehnologia, prin care datele sunt stocate in diferite locuri, dar care pot fi folosite din orice loc cu ajutorul structurii de calcul, se numeste «Cloud».

In aceasta tehnologie loc aparte are stocarea datelor de la distanta in reteaua Internet. In acest caz utilizatorul nu trebuie sa perceapa structura «cloud», ci pur si simplu sa aiba acces la cont si sa fie capabil sa-l gestioneze.

Stocarea datelor de la distanta sunt avantajoase prin faptul ca nu au nevoie de server personal pentru a stoca date. Tehnologia de stocare cloud permite sa platim doar cantitatea necesara de spatiu liber, si sa nu platim pentru spatiul nefolosit.

Aceste servicii cloud ofera utilizatorilor cateva gigabytes gratuit, iar pentru extinderea contului va trebui sa plateasca lunar.

Pe baza «cloud» sunt create urmatoarele servicii de stocare: Dropbox, Amazon, Google Drive, precum si SkyDrive de la compania Microsoft.

Recomanda prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Multumesc ca ai citit acest articol.
Daca vrei, poti sustine acest blog cumparand de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.

Rating
( No ratings yet )
Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.