Strategy Analytics: Android ocupa 70% din piata

Al patrulea trimestru a anului trecut a fost semnificativ pentru piata de smartphone-uri. Pentru prima data in istorie doar doua platforme – Google Android si Apple OS – au ocupat 92% din piata. Pentru comparatie, cu un an inainte rezultatul a fost 75%.

Strategy Analytics

Lider inca este Android cu 70,1% din piata, daca privim volumul trimestrial de aprovizionare a smartphone-uri bazate pe acest sistem de operare (152,1 milioane). Intr-un an de zile cresterea a fost de 18,8%. Cota Apple OS la randul sau a scazut de la 23,6 la 22%, desi volumul de aprovizionare iPhone s-a marit de la 37 milioane de unitati in trimestrul al patrulea anului 2011 la 47,8 milioane in trimestrul trecut. In total, volumul de aprovizionare anual s-a marit de la 490.5 milioane de unitati in anul 2011 la 700,1 milioane anul trecut (crestere – 42,7%).

In plus, intr-un an de zile a scazut cota altor jucatori, si anume, BlackBerry, Symbian, Windows Phone, etc. In trimestru al patrulea al anului 2011 ei ocupau 25,1%, un an mai tarziiu – 7,9%.

In momentul de fata, cand doar doua platforme impart piata, s-a creat un duopol real, remarca analistii de la Strategy Analytics. Este bine sau rau – timpul ne va arata.

Strategy Analytics: Android ocupa 70% din piata
Ti-a placut acest articol?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *