Wikipedia va crea o biblioteca cu vociile persoanelor celebre

0

Wikipedia va crea o biblioteca cu vociile persoanelor celebre

Reprezentantii celei mai mari enciclopedii online Wikipedia au anuntat lansarea unui nou proiect special WikiVIP (Wikipedia Voice Intro Project). Scopul acestui proiect este de a crea o biblioteca de voci a artistilor cunoscuti, politicieni, cinematografi si alte domenii al vietii noastre, in scopul de a le pastra pentru urmasii nostri.Proiectul este condus de editorii Andy Mabbett si Andrew Gray, care au decis ca enciclopedia n-ar trebui sa fie doar din biografii text a persoanelor celebri, ci poate contine si continut audio scurt cu vocea inregistrata.

Primele celebritati deja au inceput sa-si inregistreze vocile si sa le trimita editorior enciclopediei. De exemplu, actorul britanic Stephen Fry a raspuns la propunere si a inregistrat clipul audio cerut, apoi a publicat despre noua initiativa Wikipedia pe contul de Twitter.

Wikipedia va crea o biblioteca cu vociile persoanelor celebre

Multe companii mass-media s-au oferit sa ajute acest proiect. De exemplu, compania britanica BBC a oferit editorilor Wikipedia o arhiva audio mare cu diferite spectacole, emisiuni TV, rapoarte de stiri, etc. Acest ajutor este foarte important, deoarece multe peroane celebre au parasit aceasta lume, iar editorii WikiVip vor trebui sa caute vocile lor prin inregistrarile primite.

Cei care detin pagina personala in enciclopedia Wikipedia pot contacta editorii proiectului WikiVip pentru a primi toate instructiunile necesare pentru a adauga vocea sa in arhiva de sunet.

Wikipedia va crea o biblioteca cu vociile persoanelor celebre
Ti-a placut acest articol?

De ce sa te abonezi?

Abonare la articole noi, uneori interesante si utile, a site-ului DeviceBox.ro.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here