Cum pot accesa setarile unui router Tp-Link

Setarile unui router Tp-Link pot fi accesate foarte usor. De fapt, nu este mai greu decat pe alte dispozitive. Acest articol se va potrivi pentru toate modelele de router Tp-Link (TL-WR841N, TL-WR741N, TL-WR940N, etc.), deoarece totul este aproape identic, ceea ce imi place la Tp-Link.

Daca ti-ai cumparat un router, si te-ai decis s-al configurezi singur, nu vei putea configura fara a intra in interfata de administrare. Sau daca totul va configura un specialist, in timpul utilizarii routerului tot va trebui sa schimbi anumite setari. De exemplu, sa schimbi parola Wi-Fi. Poti totul face in cateva minute, si daca ceva nu vei reusi, te vom ajuta!

Accesarea setarilor TP-Link: 192.168.1.1 sau 192.168.0.1

Facem astfel:

  • Ne conectam la routerul Wi-Fi. Conectara poate fi prin reteaua Wi-Fi sau cablul de retea. In setarile Tp-Link poti intra chiar si de pe tableta sau smartphone. Eu iti recomand sa folosesti calculatorul (laptop).
  • Deschidem orice browser si accesam adresa 192.168.1.1 sau 192.168.0.1. Totul depinde de modelul routerului. Adresa pentru accesarea setarilor pe unele modele este specificata pe partea de jos a routerului.
  • Va aparea o fereastra cu solicitarea de a introduce numele de utilizator si parola. In mod implicit – admin si admin. Daca le-ai modificat, introdu ale tale.
  • Atat, ai intrat in setarile routerului Tp-Link.

Iar acum sa parcurgem acesti pasi mai detaliat si cu imagini

Ne conectam la router prin Wi-Fi sau cablu. Daca routerul este nou, tocmai achizitonat, reteaua Wi-Fi va avea un nume standard. Ceva de genul „TP-LINK_0919”.

Sau poti lua cablul de retea, care vine impreuna cu router, si conecteaza-l la placa de retea de la calculator sau laptop. Iar celalalt capat in router, in conectorul LAN (culoarea galbena):

Cum pot accesa setarile unui router Tp-Link

Acum porneste pe calculator orice browser. De obicei, adresa IP pentru accesarea setarilor routerului Tp-Link este 192.168.1.1, poate fi si 192.168.0.1.

Cum pot accesa setarile unui router Tp-Link

Tastam in browser adresa IP a routerului, si o accesam. Va aparea o fereastra cu solicitarea de a introduce numele de utilizator si parola. Aici totul este simplu: parola implicita – admin, numele de utilizarot de asemenea admin. In cazul in care ai schimbat aceste date, introdu pe ale tale. Daca le-ai uitat, cel mai probabil va trebui sa faci o resetare a routerului, pentru a reveni la setarile din fabrica, ca sa poti folosi datele implicite pentru a intra in interfata de administrare.

Cum pot accesa setarile unui router Tp-Link

Se va deschide interfata de administrare.

Cum pot accesa setarile unui router Tp-Link

Asta este totul, am intrat in interfata de administrare a routerului.

Recomanda prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Multumesc ca ai citit acest articol.
Daca vrei, poti sustine acest blog cumparand de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.