Care este diferenta dintre iPhone 6 si iPhone 6 Plus?

Dupa lansarea mult asteptatelor telefoane iPhone 6 si iPhone 6 PLus multe persoane s-au intrebat: ce sa aleg – iPhone 6 sau iPhone 6 Plus? Care este diferenta? Pentru a face alegerea corecta, voi compara cele doua telefoane de la Apple.

Dimensiunea si greutatea

In primul rand, trebuie sa remarc diferenta ecranelor in diagonala. iPhone 6 o are de 4.7 inch, iar iPhone 6 Plus – 5.5 inch. Astfel, iPhone 6 Plus este cu 20 de milimetri mai lung, cu 11 milimetri mai lat si cu 43 de grame mai greu in comparatie cu «fratiorul mai mic».

Ecran

Rezolutia ecranului iPhone 6 Plus este 1980 x 1080 pixeli cu 401 ppi (pixeli/inch) comparativ cu 1334 x 750 pixeli cu 326 ppi la iPhone 6. De remarcat faptul ca numarul de pixeli pe inch la iPhone 5 de asemenea este 326 ppi.

Procesor

Ambele smartphone-uri sunt echipate cu procesor A8 cu arhitectura pe 64 biti si coprocesor de miscare M8.

Camera

iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt echpate cu camera iSight de 8 megapixeli cu diafragma f/2.2, functia de detectare a fetei avansata si blituri duale. Singura diferenta – iPhone 6 Plus are stabilizator optic a imaginii.

Ceea ce priveste inregistrarea video, aici nu exista diferente – ambele smartphone-uri pot inregistra clipurile in slow-motion la 120 sau 240 cadre pe secunda, HD-video cu o rezolutie de 1080p, precum si modul panorama.

Camera FaceTime este identica – 1.2 megapixeli, diafragma f/2.2.

Care este diferenta dintre iPhone 6 si iPhone 6 Plus?

Culoare

Ambele smartphone-uri sunt disponibile in trei culori – auriu, argintiu si gri stelar.

Bateria

Interes deosebit reprezinta bateria – in iPhone 6 Plus este mult mai puternica. Ascultand muzica, dispozitivul poate lucra pana la 80 de ore de la o singura incarcare (fata de 50 de ore la iPhone 6), timpul de convorbire in reteaua 3G este de 24 de ore, respectiv 14 ore, iar in modul stand-by poate rezista pana la 16 zile, respectiv 10 zile.

iOS 8

Toate celelalte diferente pot fi vazute doar in sistemul de operare.

Capacitate si pret

iPhone 6 si iPhone 6 Plus este disponibil in trei configuratii – 16 GB, 64 GB si 128 GB. Pretul porneste de la 200 de euro pentru un dispozitiv cu abonament pe doi ani. Cele doua modele vor deveni disponibile incepand cu data de 19 septembrie.

Concluzii

Deci, ce avem? Doua smartphone-uri cu caracteristici similare, care difera in dimensiunea ecranului. Astfel alegerea intre iPhone 6 si iPhone 6 Plus in mare masura depinde doar de nevoile tale. Daca vrei sa folosesti smartphone-ul pentru a viziona continut video sau alte aplicatii, care necesita ecran mare, atunci iPhone 6 Plus – este alegerea ta. De asemenea, mult depinde de viata bateriei, pentru ca acest criteriu in iPhone 6 Plus are performante excelente.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.