Comparatie Samsung Galaxy S6 vs Samsung Galaxy S5

Dupa toate zvonurile, sugestiile si asteptarile a fost prezentat noul Samsung Galaxy s6. Sunt sigur ca multi nu doar isi amintesc, dar inca se bucura de Galaxy S3. A urmat Galaxy S4 si Galaxy S5, desi anul trecut ceva nu a mers cum trebuie. Din fericire, Samsung a gasit punctul de echilibru si Galaxy S6 arata ca un campion adevarat. In acest articol voi compara campionul adevarat cu medelul de anul trecut.

Design

Intre aceste doua modele deja s-a creat o diferenta, cum ar fi elemente de design. Chiar si simtul tactil al butonului Home s-a schimbat, este mult mai plucut la atengere. Pe de alta parte, schema a ramas aceeasi – aceleasi caracteristici familiare, acelesi butoane pentru a controla volumul. Desi exista o diferenta. Toate porturile si conectorii acum se afla in partea de jos.

Comparatie Samsung Galaxy S6 vs Samsung Galaxy S5

Diferenta cea mai vizibila este utilizarea meterialelor complet noi. Galaxy S6 in sfarsit a primit schimbarile necesare – carcasa din cadru metalic si panoul din fata si spate din sticla.

Ar trebui sa specific ca dimensiunea smartphone-urilor a ramas aceeasi, cu toate ca Galaxy S6 a devenit mai compact, pastrand ecranul de 5.1 inch. Toate acestea datorita noilor materiale aduse in design.

Pret

Pentru pret acceseaza acest link: Samsung Galaxy S5

Pentru pret acceseaza acest link: Samsung Galaxy S6

Display

Asa cum am mentionat mai sus, dimensiunea ecranului a ramas aceeasi – 5.1 inch Super AMOLED, doar ca rezolutia s-a marit cu… singur vei vedea cand il vei tine in mana. Diferenta dintre Full HD si Quad HD este fantastica, desi nu oricine va putea vedea cu ochiul liber. Ca rezultat, si densitatea punctelor s-a schimbat – o crestere de la 432 la 576ppi.

Ca de obicei, Super AMOLED ofera culoare neagra profunda, culori vii si unghiuri de vizualizare mari.

Procecor, memoria, performanta

Samsung intotdeauna lanseaza telefoanele de top cu cele mai bune procesoare, care pot fi gasite. Acest lucru este valabil si pentru Galaxy S5 si pentru Galaxy S6. Doar ca S5 ruleaza pe procesor Quad-Core Snapdragon 801 sau Wxynos 5 Octa cu 2 GB RAM.

Galaxy S6 ruleaza pe procesor Octa-Core Exynos 7420 cu 3 GB RAM. Inca o data vreau sa spun ca performanta smartphone-ului este fantastica. Cu toate acestea, la performanta ar trebui adaugat si acceleratorul grafic puternic, despre care multi uita. Galaxy S6 de asemenea are si cititor de amprente, care este imbunatatit si facut tactil. Mai simplu, mai bun, mai precis, mai rapid, mai productiv – toate acestea sunt noul scaner.

Ceea ce priveste bateria la Galaxy S6, ea s-a micsorat de la 2800 la 2550 mAh, daca comparam cu Galaxy S5. Ar parea ca este o problema, mai ales ca nu poate fi inlocuita in orice moment. Totusi tehnologia nu sta pe loc, mai ales la Samsung. Bateria poate fi incarcata aproapte instantaneu – 10 minute vor fi suficiente pentru a functiona 4 ore. Exista suport si pentru incarcarea fara fir, si nu conteaza tipul de incarcare.

Camera

Samsung Galaxy S5 si a sa camera ISOCELL de 16 megapixeli este cunoscuta de multi – culori vii, detalii clare fara zgomot. Este de admirat, doar ca a aparut Galaxy S6 cu modul de 16 megapixeli. Noua camera, chiar daca este luata de pe Galaxy Note 4, ofera o multime de functii noi, performante mai bune, bineinteles si calitate mai buna. Totul este simplificat pentru comoditate. Apropo, camera principala a primit o functie noua numita «tracking autofocus», adica autofocus de urmarire – fara probleme poti filma un obiect in miscare. In plus, noul modul HDR acum este activat automat, cand considera camera ca este necesar.

Aplicatii

Samsung Galaxy S6 este rezultatul unei munci cu bug-uri – ultima versiune TouchWiz, care ruleaza pe Android 5.0 Lilipop, acum a devenit mult mai simpla, lipsesc multe aplicatii (in comparatie cu S5), care fara probleme pot fi descarcate din magazinul de aplicatii. Aceasta «dieta» a devenit foarte utila. TouchWiz a devenit mai rapid, mai receptiv, iar acest lucru a fost asteptat ani de zile.

Concluzia

Au ramas in urma si Galaxy S4, si Galaxy S5. Samsung Galaxy S6 cu adevarat a devenit ceea, ce am astaptat atat de mult – cel mai bun smartphone cu cea mai buna echipare hardware, cu cel mai bun design. Este acelasi smartphone care se incadreaza in linia produselor S, doar ca depaseste timpul – concurentii par a fi «gri». Sper ca preturile nu vor descuraja cumparatorul.

2/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.