Cum imbunatatesc durata de viata a bateriei in Samsung Galaxy S6

In ziua de astazi cel mai productiv smartphone din lume este Samsung Galaxy S6, a carui ecran de inalta rezolutie, procesor puternic si numarul mare de functii reduc puternic timpul de viata a bateriei.

In articolul de astazi va fi vorba despre metodele, care permit cresterea de viata a bateriei in Samsung Galaxy S6, precum si altor smartphoneuri, care ruleaza sistemul de operare Android.

Atentie la aplicatii instalate

Cum imbunatatesc durata de viata a bateriei in Samsung Galaxy S6

Daca vrei sa imbunatatesti durata de viata a bateriei in Samsung Galaxy S6, in primul rand, acorda mai multa atentie aplicatiilor instalate. Multe dintre aplicatii, pe care le descarci pe smartphoneul tau, pot fi actualizate in mod constant sau accesa internetul fara acordul tau, astfel descarcand bateria.

Pentru a afla care dintre aplicatii afecteaza autonomia bateriei, poti intra in setari, in rubrica «Utilizarea bateriei». Gasind aplicatia «consumatoare», poti seta parametrii sau sa o dezinstalezi complet.

In cazul, in care doresti sa obtii mai multe informatii detalite despre apliatiile instalate pe smartphone tau, poti utiliza programul de monitorizare «GSam Battery Monitor».

Dezactiveaza aplicatiile preinstalate neutilizate

Cum imbunatatesc durata de viata a bateriei in Samsung Galaxy S6

Compania Samsung, la fel ca alte companii, furnizeaza pe piata smartphoneuri cu aplicatii preinstalate, dintre care multe nu sunt utilizate. Dezactivand aplicatiile neutilizate, nu doar vei elibira o parte a memoriei smarphoneului, dar si vei extinde autonomia de lucru. Daca in viitor vei avea nevoie de una dintre aplicatiile dezactivate, vei putea sa o activezi in orice moment.

Utilizeaza modul de economisire a energiei

Cum imbunatatesc durata de viata a bateriei in Samsung Galaxy S6

Compania Samsung de cativa ani imbunatateste modul de economisire a energiei in smartphoneurile sale. Aceste moduri pot reduce in mod semnificativ consumul de energie datorita scaderii performantei procesorului, luminozitatii ecranului si altor parametri. Activand modul de economisire a energiei, nu vei observa schimbari semnificative in functionarea smartphoneului, dar vei prelungi autonomia bateriei.

Poti seta, la ce procentaj ramas al bateriei va fi activat modul de economisire a bateriei: la 50%, 20% sau 15%. De asemenea, in orice moment poti activa sau dezactiva manual acest mod.

In situatia, cand Samsung Galaxy S6 este aproape descarcat, si nu ai la indemana un incarcator, te poate ajuta Ultra Power Saving Mode. Acest mod nu este conceput pentru utilizarea regulata, cu toate ca poate ajuta in situatii critice. In acest mod ecranul smartphoneului incepe sa afiseze doar nuante de culoare gri, sunt dezactivate aproape toate aplicatiile si transferul de date. In modul Ultra Power Saving Mode smartphoneul tau va putea functiona fara incarcare inca cateva ore, chiar daca bateria este aproate descarcata.

Utilizeaza incarcatoare rapide

Cum imbunatatesc durata de viata a bateriei in Samsung Galaxy S6

Chiar daca vei dezactiva unele aplicatii si vei utiliza modul de economisire a energiei, cel mai probabil autonomia bateriei spre seara se va termina. Utilizand incarcarea rapida Samsung, care suporta tehnologia Quick Charge 2.0, vei putea incarca smartphoneul tau mult mai rapid, in comparatie cu incarcarea obisnuita.

Daca doresti ca smartphoneul tau sa fie incarcat cat mai repede posibil, cand nu te afli acasa, poti achizitiona suplimentar incarcator de masina sau o baterie externa, care suporta tehnologia Quick Charge 2.0. Ar trebui sa specific ca tehnologia Quick Charge 2.0 utilizata in incarcatoare permite incarcarea bateriei Samsung Galaxy S6 la 50% in doar 30 de minute.

Utilizeaza incarcatoare wireless

Cum imbunatatesc durata de viata a bateriei in Samsung Galaxy S6

Daca stii ca in timpul zilei mereu incarci bateria smartphoneului Samsung Galaxy S6, iti recomand sa achizitionezi un incarcator wireless. Tot ce trebuie sa faci pentru a incarca bateria – sa pui smartphoneul deasupra.

Smartphoneul suporta toate toate incarcatoarele wireless, astfel poti utiliza oricare, indiferent de producator.

Utilizeaza bateria externa

Cum imbunatatesc durata de viata a bateriei in Samsung Galaxy S6

Bateriile externe in ultimul timp au devenit foarte populare. Multe dintre ele pot incarca orice dispozitiv, inclusiv Samsung Galaxy S6. Alegand o baterie externa, asigura-te ca aceasta suporta tehnologia Quick Charge 2.0.

Pe piata putem gasi o multime de baterii externe, de la diferiti producatori, cu capacitatea diferita si, bineinteles, diferite dimensiuni. Daca calatoresti mult si nu ai mereu acces la o priza, iti recomand un baterie externa cu capacitatea de la 10000 mAh. Acest tip de baterie iti va ajunge pentru cateva cicluri de incarcare completa pentru Samsung Galaxy S6.

Nu utiliza luminozitatea maxima a ecranului

Cum imbunatatesc durata de viata a bateriei in Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 are un ecran luminos si frumos, dar nu uita ca la luminozitate maxima bateria smartphoneului se descarca mai repede. Daca doresti ca smartphoneul tau sa lucreze mai mult, seteaza luminozitatea automata sau ajusteaz-o manual, un functie de iluminarea.

Rezumat

In acest articol am analizat metodele, care pot imbunatati durata de viata a bateriei in Samsung Galaxy S6. Multe dintre aceste metode sunt evidente si banale, cu toate ca de multe ori sunt neglijate.

Sursa: Android Central

5/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.