Cum se masoara distanta cu ajutorul Google Maps

Foarte des utilizatorii se confrunta cu o situatie, in care vor sa calculeze o distanta. Dar cum si cu ce se face acest lucru? Primul lucru care vine in minte, – navigatorul GPS, care poate masura distanta. De fapt, problema este ca navigatorul lucreaza doar cu autostrazi, si daca te afli, de exemplu, in parc si vrei sa afli cati kolometri trebuie sa mergi printr-o zona pustie, aceasta «solutie» nu va rezolva problema.

Cu toate acestea, eu n-as fi scris acest articol, daca nu aveam un as in maneca: este vorba despre Google Maps. Aplicatia cu fiecare zi este actualizata si sunt adaugate functii noi, de fapt, nu pot sa spun cand a aparut posibilitatea de a calcula distanta, dar, probabil, este una dintre functiile cele mai utile.

Pentru a masura distanta parcursa sau planificata, trebuie sa:

  • Tine degetul pe punctu, care va fi de pornire, apoi vor aparea setari suplimentare.

Cum se masoara distanta cu ajutorul Google Maps

  • Gliseaza in sus pentru a deschide setarile pe tot ecranul.

Cum se masoara distanta cu ajutorul Google Maps

  • Apasa pe «Masurati distanta».

Cum se masoara distanta cu ajutorul Google Maps

  • Treci pe ecran pentru a selecta punctul intermediar si final, apasand pe locul de pe harta.

Cum se masoara distanta cu ajutorul Google Maps

In timpul selectarii, calcularea distantei in coltul din stanga jos se va mari. Pentru a elimina ultimul punct, apasa pe butonul intoarcere, care se afla in coltul din dreapta sus alaturi cu butonul «Meniu». Si, apasand pe trei puncte din meniu, poti strerge intregul traseu.

Acum am invatat sa masuram distanta traseului.

Ar trebui sa remarc o stabilitate si calitate in functionarea Google Maps. In Google Play putem gasi si alte aplicatii similare, inclusiv MAPS.ME, doar ca din anumite motive chiar aplicatia de la Google cel mai bine se potriveste. In plus, aplicatia este realizata la un nivel superior. Aici poti vedea strada cu ajutorul StreetView, incarca navigrea offline, etc. Cu alte cuvinte, daca esti interesat de harti – descarca aplicatia oficiala de la Google.

5/5 - (4 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.