De ce nu folosesc folia de protectie pentru smartphone

Un smartphone nu este atat de ieftin, si, probabil, ai cheltuit cateva sute de euro pentru achizitionarea lui. Si cu cat mai scump este dispozitivul nostru, cu atat mai mare grija avem de el. De fapt, investim niste bani intr-o marfa, care va putea fi revanduta dupa un anumit timp, iat telefonul «batut de soarta» nu va avea interes mare in randul potentialilor cumparatori. De fapt, si pentru proprietar este mult mai placut sa utilizeze un dispozitiv, care arata ca nou.

Exista cateva metode pentru a proteja telefonul de deteriorari nedorite. Ca o regula, sunt tot felul de huse si folii de protectie. In acest articol chiar despre folii de protectie as vrea sa vorbesc. Multi dintre voi cunosc asa ceva, si chiar le folosesc in acest moment. Foliile de protectie sunt destul de ieftine si ofera un strat suplimentar de protectie intre ecranul smartphone-ului si lumea exterioara, care incearca sa-l distruga.

De ce nu folosesc folia de protectie pe smartphone

Cu toate acestea, eu nu sunt adeptul foliilor de protectie. Vei intreba de ce? Sunt cateva motive. In primul rand, ma enerveaza procesul de lipire, si nu suport sa vad bile de aer sau particule de praf care intra sub folie. Iti este cunoscut sentimentul? In al doilea rand, nu-mi place senzatia tactila de la ecranul protejat cu folie. Crede-ma, chiar si cea mai scumpa folie poate schimba experieta de utilizare cu dispozitivul. Orice folie cu timpul face afisarea continutului de pe ecran nu la fel de clara, daca te-ai uita la un ecran neprotejat. Acest lucru se intampla din cauza interactiunii constante a foliei cu grasimi naturale de pe degetele noastre. Si in cele din urma, nu simt nevoia unei folii. Deoarece producatorii telefoanelor folosesc pentru ecrane materiale special concepute, care in cele mai multe cazuri nu se zgarie atat de usor.

Inginerii din toata lumea folosesc expresia „duritatea materiaului”. Pentru clasificarea duritatii sunt efectuate diferite teste, bazate pe posibilitatea anumitor materiale de a se influenta reciproc, iar in cazul nostru, cu ecranele telefoanelor. Cu alte cuvinte, in teorie un material mult mai puternic nu poate fi zgariat cu unul mai moale. De obicei smartphone-urile in ziua de astazi au sticla rezistenta si, ca o regula, este Gorilla Glass. Potrivit specificatiilor companiei Corning, sticla Gorilla Glass 3 are o duritate de 534 – 649 kgf / mm2. Acest indice poate fi comparat cu duritatea otelului calit si inseamna, ca produsele, cum ar fi cutite pentru uz casnic, chei sau monede cel mai probabil nu vor putea zgaria ecranul. In plus, pentru duritatea crescuta in sticla Gorilla Glass se foloseste un strat special oleophobic, care reduce posibilitatea de a aduna amprente.

De fapt, exista un numar limitat de materiale, care pot zgaria ecranul telefonului. Respectand cateva reguli simple, poti evita zgarieturile, fara a folosi folia de protectie.

Iata ce fac eu. In fiecare haina am un buzunar anume, care are «scopul» de a purta telefonul meu, si stiu sigur, ca nimic in afara telefonului nu va ajunge acolo. Acesta poate fi buzunarul pantalonilor sau blugilor, precum si orice alt buzunar al hainelor.

Nisipul este cel mai responsabil pentru zgarieturile nu doar de pe ecranul smartphone-ului, dar si ceasurilor. Nisipul in sine este un produs mecanic de dezagregare al solurilor pietroase, iar praful nisipului, ca o regula, consta din cuart, care este utilizat in fabricarea sticlei. Daca locuiesti pe malul marii sau te afli intr-o vacanta la mare, ar fi util sa ai o husa din plastic pentru smartphone. Da, sunt constient ca purtarea telefonului «intr-o varianta goala» nu este pentru toata lumea. Poate esti salvamar sau constructor, si activitatea de munca se petrece intr-un mediu cu materiale «neprietenoase».

Acest articol nu a fost scris pentru a te convinge sa nu folosesti folia de protectie pentru telefoane mobile. Vad o multime de oameni, care subconstient simt nevoia de a utiliza protectia pentru ecranele smartphone-urilor. Crede-ma, companiile au cheltuit o multime de timp si bani pe cercetare, pentru a face sticla telefonului tau mult mai durabila si rezistenta la zgarieturi. Si sper, ca acest articol te va ajuta sa economisesti niste bani si sa scapi de griji, care au legatura cu folosirea foliilor de protectie.

4.2/5 - (6 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.