Pot elimina zgarieturile de pe ecranul telefonului cu pasta de dinti

Producatorii telefoanelor mobile in fiecare an concureaza, cine va instala cel mai durabil ecran pe dispozitiv. Anii trec, lucrurile nu se schimba. Practic orice telefon fara folia de protectie poate fi zgariat. Nici nu vei observa cum o mica panza de paianjen va acoperi ecranul, iar perceptia dispozitivului poate fi negativa. Daca intentionezi in viitor sa vinzi telefonul cu un pret cat de cat decent sau pur si simplu te-ai saturat sa te uiti la ecranul zgariat, atunci ar trebui sa faci ceva.Elimina zgarieturile de pe ecranul telefonului

La o simpla cautare pe internet putem gasi un numar mare de instructiuni, care recomanda lustruirea ecranului cu pasta de dinti. Sa analizam, poate aceasta metoda readuce ecranul la aspectul original si nu va afecta stratul oleofob de protectie.

Indeparteaza crapaturile cu pasta de dinti

In teorie, conform careia multi utilizatori recomanda lustruirea cu pasta de dinti, totul pare rezonabil. Pasta ar trebui sa umple zgarieturile mici, iar periuta de dinti – sa netezeasca denivilarile, acoperind cu pasta stratul superior de sticla. Totul pare perfect, nu-i asa?

Compania chineza Xiaomi, una dinre cei mai cunoscuti producatori de smartphoe-uri din lume, a decis sa verificie pe unul dintre dispozitivele sale, daca este posibila restaurarea ecranului utilizand aceasta metoda, cel putin partial. Dupa cum era de asteptat, potrivit numeroaselor instructiuni, a fost aleaza o pasta de dinti fara gel, care ar trebui sa elimine mai bine zgarieturile. Poti vedea intregul proces la sfarsitul acestui articol.

Rezultatul este de asteptat – nimic nu s-a schimbat. Xiaomi spune ca concetratia de microparticule din pasta de dinti, care poate elimina zgarieturile, pur si simplu nu este suficienta. Desi in teorie aceasta metoda ar putea functiona, daca aceasta valoare ar fi mai mare. Doar ca, una este cand nimic nu se schimba, si cu totul altceva este cand cu o astfel de lustruire poti deteriora ecranul si mai tare. Pasta contine substante alcaline intr-o cantitate mica. Cu toate acesteat, aceasta cantitate, combinat cu munca activa a periutei de dinti, poate distruge complet invelisul oleofob (primul strat de protectie).

Daca crezi ca vei putea folosi telefonul fara invelisul oleofob, inseamna ca niciodata nu ai vazut un dispozitiv pe ecranul caruia pur si simplu nu aluneca degetul. Unii utilizatori, atunci cand oleofobul se sterge in timp, incep sa foloseasca folii de protectie. Prin urmare, nu recomand sa experimentezi, mai ales daca este dispozitivul tau principal.

Parerea mea este, ca cea mai buna metoda pentru a preveni probleme cu ecranul – este folosirea foliei de protectie. Atunci nu va trebui sa folosesti metode dubioase de pe internet sau sa achiti o suma mare de bani pentru a inlocui ecranul. De tine depinde: sa-ti protejezi telefonul cu o folie de protectie si sa o schimbi in cazul oricaror probleme sau sa cheltui mult mai multi bani pentru manipularile descrise in acest articol.

Video de la Xiaomi

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.