Samsung Galaxy – cum pot afla daca este original?

Astazi voi raspunde la o intrebare: cum pot afla daca Samsung Galaxy este original? Multi cumparatori vor sa economiseasca cumparand dispozitivul de pe diferite site-uri cu anunturi, unde foarte usor pot fi inselati. Daca cumperi de la comercianti oficiali, aceasta problema n-ar trebui sa te ingrijoreze, deoarece ei vand gadget-uri originale.

Din cauza situatiei economice din tara noastra, suntem fortati sa cautam oferte mai atractive. Fara sa ne dam seama, ca putem fi inselati, cumparam smartphone-ul de 2 ori sau chiar de 3 ori mai ieftin decat pretul mediu de vanzare si doar dupa un timp ne dam seama, ca am cumparat o replica.

Deci, cum putem afla daca Samsung Galaxy este original? Exista cateva metode, despre care vom afla in acest articol. Alege metoda cea mai potrivita pentru tine si foloseste-o in timpul achzitiei smartphone-ului sau tabletei de la brandul Samsung.

Verifica utilizand codul de serviciu

Aceasta metoda este cea mai simpla si cea mai rapida pentru a verifica orice smartphone Galaxy. Fiecare dispozitiv are un meniu special, care ruleaza dupa tastarea unui cod secret.

  • Deschide aplicatia apelare (telefon)
  • Introdu codul *#7353#
  • Pe ecran ar trebui sa apara un meniu ca in imaginea de mai jos, in care sunt prezente diferite optiuni pentru testarea componentelor telefonului

  • Daca il ai, inseamna ca dispozitivul este original.

Verificare cod IMEI

Verificarea dupa codul IMEI nu este cea mai buna metoda, desi in multe cazuri este utila.

Pentru inceput trebuie sa aflam codul IMEI telefonului. Pentru a face acest lucru in aplicatia apelare (telefon) introdu codul *#06# exact ca la punctul de mai sus. Codul IMEI este inscriptionat si pe cutia dispozitivului si recomand sa le verifici (numerele trebuie sa fie identice).

Acum accesam site-ul companiei Samsung si introducem codul IMEI. In cazul in care sistemul afiseaza o eroare, poti utiliza alt serviciu – IMEI.info. Introducem acelasi cod si apasam butonl „Check”, pentru a verifica. Ar trebui sa vezi informatii despre dispozitiv, daca este original.

Aspect fizic

Foarte usor poti distinge originalul de fals, tinand-ul in mana, daca ai aceasta posibilitate. Neaparat inainte de achizitie mergi la un magazin pentru a tine in mana dispozitivul original de la Samsung, ca sa ai o idee despre materialele din care este fabricat.

Falsurile din China au materiale de proasta calitate si difera prin greutate. Originalul este mai greu si mai bine asamblat.

Acum stii toate metodele pentru a verifica daca dispozitivul Samsung este original. Daca ai intrebari – nu ezita sa le scrii in comentarii.

Samsung Galaxy – cum pot afla daca este original?
3.9 (78.18%) 44 votes

Comments 18

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *