Samsung Galaxy S4 – primele impresii

Dupa cum stim cu totii, saptamana aceasta a fost prezentat mult asteptatul Samsung Galaxy S4. De remarcat, opiniile jurnalistilor si analistilor sunt impartite inca de la lansare. Unii sustin ca Samsung a facut un pas mare cu gama Galaxy, in timp ce altii acuza gigantul sud-coreean de absenta unor noi tehnologii, precum si utilizarea plasticului in fabricarea carcasei.

Samsung Galaxy S4 - primele impresii

Eu nu vor vorbi despre sentimentele amesticate, pe care mi-a cauzat acest smartphone. De ce? Pentru a scrie acest articol, am citit zeci de articole si sute de comentarii la acele articole, care pur si simplu provoaca mila. Pe Internet s-au ciocnit sustinatorii platformei Android si Apple, doar ca n-au reusit sa convinga unii pe altii. Sa mai pornesc inca o disputa? Nu!

Principalul criteriu prin care expertii au inceput sa analizeze noul produs – diferenta fata de reprezentatul anterior din gama Galaxy. Intr-adevar, partea exterioare nu difera prea mult, si totusi noul dispozitiv a suferit unele modificari semnificative.

De exemplu, posibilitatea de a controla gadgetul, fara a atinge ecranul. Care este scopul? Raspunsul este evident: daca te afli la bucatarie si bursc trebuie sa raspunzi la un apel important, aceasta tehnologie pur si simplu va fi de neinlocuit, pentru a lasa ecranul curat. In plus, Galaxy S4 a primit o camera foto noua, standarde wireless avansate, iar acum poate fi utilizat in loc de telecomanda pentru televizor. Se pare ca inovarea nu este atat de mare, dar exista.

Doar ca nu a fost suficient pentru a primi smartphone-ul cu bratele deschise. Cumparatorii s-au asteptat la caracteristici noi, cum ar fi ecran 3D, iar lor i s-a prezentat Galaxy S3 uror modificat. Bineinteles, o astfel de atitudine nimeni nu a suportat, si publicatiile cunoscute au inceput sa publice titluri pline de furie.

Cu siguranta, acest smartphone in comparatie cu iPhone 4 a devenit mult mai puternic si funcional, si Apple nici nu a incercat sa schimbe designul. Cum a reactionat publicul la asta? Compania din Cupertino imediat a gasit o scuza – 4S este doar un model intermediar, iar viitorul telefon va fi cu adevarat revolutionar.

Oricat de ciudat n-ar parea, motivul esecului Samsung – prezentarea groaznica. Compania a decis sa recurga la solutii creative, a aranjat o scena mica, a invitat un actor celebru, iar seful companiei a vorbit ca un elev de clasa a opta.

Apoi reprezentantii Samsung au inceput sa enumere caracteristicile principale noului dispozitiv, si au facut-o atat de repede, incat jurnalistii cu greu faceau fata pentru transmisiile live. Dar si cireasa de pe tort – bateria de 2600 mAh. Pentru cei familizati cu sfera mobila aceasta cifra va fi inteleasa. Dar cum va intelege utilizatorul? Este mult sau putin? Mult mai bine era daca se exprima posibilitatea bateriei Galaxy S4 in ore si minute.

Gresala lor – incapacitatea de a face prezentari. Aici ei au ce invata de la Apple, care ramane fidela traditiilor lui Steve Jobs.

Rate this post
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.