Ce inseamna HDMI

HDMI (High-Definition Multimedia Interface) este o interfata de date, care este folosita pentru echipamente audio-vizuale, in special pentru televiziunea de inalta definitie si sisteme home cinema. De fapt, este o componenta unica de 19 fire speciale, unite intr-un singur cablu, care are o latime de banda de 5 Gbit (gigabit pe secunda). Cu toate acestea, aceasta rata este de doua ori mai mare decat latimea de banda necesara pentru a transmite audio si video, ceea ce face HDMI un standard destul de promitator.

Ce inseamna HDMI

Caracteristica de transmitire datelor audiovizuale prin HDMI este ca acesta transmite semnal necomprimat, complet digital, ceea ce permite pastrarea tuturor culorilor din imagini si o ofera cel mai natural.

De remarcat faptul ca tehnologia anterioara de transmitere datelor (analogic) necesita cablu audio separat, in timp ce HDMI cu capacitatea sa puternica si viteza mare, poate transmite nu doar video, dar si opt canale audio digitale cu sunet surround perfect. De fapt, un cablu inlocuieste un amestec de fire, ceea ce simplifica foarte mult intregul proces de instalare a unui sistem home cinema, oferind in acelasi timp cel mai inalt nivel de performanta si calitate.

Ar trebui remarcat faptul ca standardul HDMI are 19 fire, se asteapta ca urmatoarea versiune va avea 29 de fire. Aceasta versiune va fi proiectata pentru industira de film si aplicatii video.

Incepand din anul 2005, cele mai multe televizoare sunt dotate cu cel putin o interfata HDMI. In etapa de astazi practic toate televizoarele fabricate au doua interfete HDMI, ceea ce ofera flexibilitate mai mare si permite conectarea consolei de jocuri. Practic pentru toate televizoarele moderne interfata HDMI a devenit componenta obligatorie.

4.7/5 - (3 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 2
  1. CANA RODICA

    Multumesc pentru informatia legata de HDMI.Ma intereseaza daca se poate aplica HDMI LA LEPTOPUL TOSHIBA SATELLITE a 300 CU TV SAMSUNG .

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

      Da, acest model de laptop este echipat cu un port HDMI.

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.