Ce inseamna Wi-Fi

Interesant, cate presoane din cei care utilizeaza tehnologia moderna pot raspunde la intrebarea: ce inseamna Wi-Fi? Cred ca nu multi. Deoarece utilizatorii obisnuiti nu prea isi pun intrebarea, ce inseamna Wi-Fi si cum functioneaza. In cele mai multe cazuri, utilizatorii prefera ca la aceste raspunsuri sa raspunda profesionistii. Dar daca tu esti o persoana care vrea nu doar sa foloseasca tehnologia moderna, dar si cat de cat sa cunosti principiul de functionare, atunci acest articol este pentru tine.

Pentru inceput vreau sa clarific ca Wi-Fi (WiFi – Wireless Fidelity, «precizie fara fir») – este o retea fara fir, care se bazeaza pe standardul IEEE 802.11. Adica, daca la achizitionarea unui dispozitiv ai gasit acest standard, atunci poti fi sigur ca dispozitivul are dreptul de a purta logo-ul Wi-Fi. Deci, Wi-Fi este un sistem simplu, dar si in acelasi timp nu este clar pentru toti. Deoarece sistemu de retea Wi-Fi poate avea cel putin un punct de acces, care ne permite sa scapam de fire. Trebuie remarcat faptul ca in ziua de astazi poti alege protocolul care va fi cel mai potrivit pentru sfera ta de activitate.

Daca vrei sa transmiti date pe distante lungi, atunci cea mai potrivita solutie va fi WiMax. Daca ai decis doar sa scapi de firele din locuinta (acest lucru poate fi realizat, de exemplu, folosind router Wi-Fi), Wi-Fi va fi cea mai buna solutie pentru aceasta problema. Chiar daca aceasta tehnologie este destinata pentru distante scurte, va oferi o viteza mare. Cu toate acestea, exista cateva standarde, care permit sa alegi cel mai potrivit standard.

Cel mai comun este standardul IEEE 802.11 b. Acest standard permite transferul de semnal de la 100 la 300 de metri, si viteza va fi egala cu 11 megabiti pe secunda. Ceea ce priveste alte standarde, rata de transfer este mai mare, dar distanta este mai mica.

Totusi, vreau sa subliniez, de ce Wi-Fi este o tehnologie cunoscuta in intreaga lume. Cand te odihnesti intr-o cafenea, te afli intr-un parc sau acasa, poti profita de serviciul Internet si in acelasi timp sa nu intinzi fire in jurul camerei. Intr-adevar, pe langa faptul ca este comod si practic, cu ajutorul Wi-Fi a devenit posibil accesul la Internet in locurile in care inainte de asta nu a fost posibil din cauza costurilor mari sau pur si simplu din cauza zonei.

4/5 - (8 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.