Conexiune wireless instabila. De ce se intrerupe internetul prin router Wi-Fi?

Astazi vom analiza problema, cand reteaua Wi-Fi functioneaza instabil, si cand periodic se intrerupe conexiunea la reteaua Wi-Fi, sau se pierde conexinea la Internet. Cred ca aceasta problema este mult mai enervanta, decat cand internetul deloc nu funcntioneaza. Deoarece problema nu este clara, pare ca totul functioneaza, dar nu asa cum se doreste, dispare signalul, se deconecteaza dispozitivele, si alte momente neclare.

Cum se manifesta conexiunea instabila la Wi-Fi

 • Mereu se deconecteaza dispozitivele de la reteaua Wi-Fi. Sau pur si simplu se intrerupe pentru un timp internetul (fara acces la internet), si apoi totul revine. O problema destul de raspandita, care aduce o multime de neplaceri. De exemplu, laptopul este conectat la reteaua Wi-Fi, si internetul functioneaza. Dar mereu langa pictograma de conectare apare semnul galben de exclamare. Se intrerupe descarcarea fisierelor, etc. Si ca o regula, dupa un timp conexiunea revine.
 • Dispozitivele nu se conecteaza la reteaua Wi-Fi de la prima incercare, sau nu vede reteaua Wi-Fi.
 • Reteaua Wi-Fi dispare complet, si apoi apare.
 • Viteza foarte mica prin reteaua fara fir (prin cablu totul este bine).
 • Cand conectarea la Wi-Fi functioneaza doar in apropierea routerului.
 • Mereu se schimba nivelul semnalului la reteaua fara fir.

Bineinteles ca lista nu este completa. Pot fi mult mai multe. Destul de des, o perioada Wi-Fi functioneaza bine, iar apoi incep problemele, care iar dispar.

In cazul in care Wi-Fi dispare in Windows 10, cel mai probabil te-ar putea ajuta articolul: Se dezactiveaza Wi-Fi in Windows 10. Se intrerupe conexiunea pe Wi-Fi.

Daca ai ceva asemanator, si conexiunea la Internet intr-un fel fucntioneaza, dar nu te poti mereu folosi de el (folosirea fara unele probleme), acum vom incerca totul sa reparam.

Schimbarea canalului retelei fara fir

Acesta este primul si cel mai important sfat, pe care neparat trebuie sa-l incerci. Fiecare retea Wi-Fi functioneaza pe un canal anume. In cazul in care sunt mai multe retele, acestea incep sa interfereze una cu alta. Iar ca rezultat functionarea instabila a retelei Wi-Fi. Si diferite probleme ciudate, despre care am scris mai sus, si cu care cel mai probabil te-ai intalnit.
Poti incerca sa setezi un canal static (daca este setat Auto), sau invers, sa setezi Auto, daca a fost setat canal static.

Intra in setarile routerului, acceseaza tab-ul in care se configureaeza reteaua fara fir, si in punctul Canal (Channel) schimba canalul. Asa arata pe routerele companiei Tp-Link:

Dupa fiecare schimbare a canalului, nu uita sa salvezi setarile, si sa repornesti routerul. Neaparat incearca cateva optiuni, ar trebui sa ajute.

Apropo, aparate electrocasnice pot crea probleme. Nu plasa routerul in apropierea cuptorului cu microunde, etc.

Se intrerupe internetul prin Wi-Fi: firmware-ul routerului si alte sfaturi

Practic totdeauna, astfel de probleme in functionarea retelei fara fir apar din cauza routerului. De multe ori se datoreaza firmware-ului. Recomand sa actualizei firmware-ul rauterului tau.

De asemenea, nu este exclus faptul ca reteaua fara fir poate lucra instabil din cauza problemelor tehnice cu router. Ceva cu placa, sau adaptorul de alimentare. Routerul nu primeste alimentarea necesara si apar intreruperi in conexiune. Daca internetul se intrerupe dupa ce creezi o anumita sarcina pe router (video online, jocuri, torrente, conectarea dispozitivelor noi, etc), de obicei se intampla din cauza router-ulului ieftin (slab). Vezi si: Cum alegem cel mai bun router wireless, recomandari si sfaturi.

Elimina problemele din partea furnizorului de internet. Poate fi ca intrerupea este din cauza furnizorului. Poti verifica acest lucru foarte usor, suficient sa conectezi internetul direct (prin cablu) la calculator si sa verifici functionarea lui.

Se intampla ca conexiunea se intrerupe in acele cameri, in care semnalul la reteaua Wi-Fi este foarte slab. Cand pe dispozitiv ramane doar o „liniuta” a semnalului Wi-Fi.

Si daca in casa ta dispozitivele gasesc mai multe retele disponibile, care functionarea pe frecventa de 2.4 GHz (cum si probabil reteaua ta), si chimbarea canalului, si chiar schimbarea routerului nu da rezultate, si reteaua Wi-Fi functionaeaza instabil, aceasta problema poate fi rezolvata prin achizitionarea unui router nou, care suporta functionarea pe o frecventa de 5 GHz. Aceasta frecventa practic este libera. De fapt, eu nu cunosc vreun caz, cand in casa erau un numar mare de retele fara fir, si Wi-Fi nu putea fi utilizat, pana ce n-au trecut pe frecventa 5 GHz.

Daca internetul se intrerupe doar pe un singur laptop

Se intampla, cand toate dispozitivele se conecteaza si functioneaza fara probleme cu reteaua fara fir, iar un dispozitiv tot timpul se intrerupe, pierde conexiunea, etc. Si de regula, acest dispozitiv se numeste laptop, si ruleaza pe Windows.

In astfel de cazuri, recomand sa actualizezi driverul adaptorului wireless. Posibil, ca problema poate fi in echiparea hardware. Si apare destul de des dupa ce se curata laptopul de praf. De ce? Pentru ca de foarte multe ori sufera antena, care este incorporata in laptop. De aici si apar probleme cu retele Wi-Fi. Destul de des, dupa aceasta internetul functioneaza doar in apropierea unui router.

Acestea sunt sfaturile, daca ai informatii interesante despre acest subiect, scrie in comentarii. De asemenea, poti pune intrebari, neaparat voi raspunde!

Conexiune wireless instabila. De ce se intrerupe internetul prin router Wi-Fi?
4.7 (93.33%) 3 votes

De ce sa te abonezi?

Abonare la articole noi, uneori interesante si utile, a site-ului DeviceBox.ro. Alte modalitati de abonare (G+, Facebook, Twitter)

Comments 8

 • Salut. Am o problema si te rog sa ma ajuti. De doua zile nu pot sa ma mai conectez de pe laptop la wi-fi. Reteaua este RDS,router-ul este un ZTE(panarama cred),cand incerc sa ma conectez imi apare jos in bara X-ul rosu pe semnul de la wi-fi si nici macar alte retele nu le mai vede. Daca incerc sa ma conectez cu un telefon imi merge fara nici-o problema.Practic wi-fi-ul de la laptop nu mai merge de nici-o culoare. Sper sa ma poti ajuta. Multumesc mult.

  • Este dezactivat modului Wi-Fi. Cel mai probabil ai apasat o combinatie de taste fara sa-ti dai seama. Modelul laptopului si sistemul de operare?

 • Asus X50RLseries…Free DOS…sper sa fie bune acestea,nu le am cu laptop-urile

 • Am apasat simultan pe aceste taste si tot nu merge. Imi cer scuze ca te bat la cap,dar sper ca ma intelegi,asa este cand n-ai cunostinte despre asa ceva.

  • Apasa combinatia tastelor Win+R (Win – tasta cu emblema Windows) si introdu comanda ncpa.cpl Se va deschide o fereastra cu conexiunile de retea. In acea fereastra vei vedea conexiunea Wi-Fi, care este dezactivata. Pentru a o activa, click dreapta pe ea si Activare.

 • Si cum procedam daca nu este vorba de laptop?La mine functioneaza corect pe oricare alt dispozitiv in afara de un telefon.Precizez ca a mers normal pana acum 3 saptamani.Dupa ce am verificat prin setari am descoperit ca e de la o aplicatie.Am dezinstalat aplicatia si a mers o saptamana, dupa aia iar a inceput 🙁 so…help

  • Cand apare problema pe telefon, descarci ceva pe laptop? De fapt, cand se descarca ceva, se creeaza o sarcina pe router. Si daca routerul este slab, atunci se poate intrerupe internetul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *