Cum activez butonul Mute in filele Google Chrome

Cateva luni in urma compania Google a adaugat in browser-ul Chrome posibilitatea de a dezactiva sunetul din filele deschise, in care ruleaza continut audio. Aceasta caracteristica este destul de utila, mai ales in cazul in care multe site-uri au inceput sa utilizeze pe paginile sale tot felul de continut multimedia. Destul de des utilizatorii se confrunta cu faptul, ca deschizand o pagina noua sunt incarcate spoturi publicitare si obiecte flash, care nu sunt gasite usor pe pagina, iar sunetul de la acest continut este enervant. Aceasta caracteristica poate rezolva problema, deoarece dezactiveaza toate sunetele de pe fila selectata.

Pentru a activa aceasta caracteristica in noile versiuni a browser-ului Chrome trebuie sa introduci in bara de adrese «chrome://flags» si sa apesi tasta Enter.

Se va deschide o fereastra cu setari speciale. Functia, care ne intereseaza, se afla in partea de jos a listei si se numeste «Activeaza comenzile interfetei de dezactivare a sunetului filelor». Doar fa click pe link-ul «Activeaza», si apoi fa click pe butonul «Relanseaza acum» care va aparea in partea de jos a ferestrei, ceea ce este acelasi lucru ca si repornirea browserului.

Cum activez butonul Mute in filele Google Chrome

Acum putem verifica noua caracteristica, de exemplu, pe YouTube. Acest buton functioneaza chiar daca fila se afla in fundal sau este activa. Cand va incepe redarea video, va aparea un difuzor mic in titlul filei. Punand cursorul mouseului pe difuzor, acesta se va afisa sub forma functiei «Mute». Facand clic pe aceast dufuzor se vor dezactiva toate sunetele de pe acea fila.

Cum activez butonul Mute in filele Google Chrome

Aceasta functie inca este in stadiul de experimentare, cu toate acestea este foarte utila. Sper ca in viitorul apropiat va fi finalizata, si va fi inclusa in browser. Deoarece vizionarea clipurilor si ascultarea muzicii tot mai des este integrata in web, pentru mine aceasta caracteristica este foarte utila.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 2
  1. Ioana Radu

    De butonul asta chiar nu stiam, desi ma uit din cand in cand cam ce e nou in materie de addons pentru chrome. E foarte util, mai ales cand avem player-ul deschis in timp ce navigam si dam peste cate o pagina cu sunet de fundal.

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

      Pentru mine chiar este util. Sper sa-l introduca in versiunea default.

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.