Cum activez sugestii de cuvinte si corectarea greselilor in Windows 10 la tastarea de pe tastatura

Functii predictive introducerii textului, cand se solicita cuvantul tastat si, pentru unele fraze – urmatoare cuvinte, cunoscut pentru multi de pe telefoane mobile. Cu toate acestea, aceasta functie este prezenta si in Windows 10, desi in mod implicit este activata doar pentru tastatura ecranului tactil.

In acest articol despre, cum se activeaza sugestiile si corectarea automata greselilor la introducerea textului de pe tastatura hardware in Windows 10, limba romana, cu o mica remarca, este acceptata.

Activarea sugestiilor de text la tastarea de pe tastatura hardware

Pentru a activa functia text predictiv la utilizarea tastaturii hardware Windows 10, urmeaza pasii:

  1. Acceseaza Start – Setari sau apasa combinatia tastelor Win+I.
  2. Acceseaza rubrica «Dispozitive» – «Tastare».
  3. In rubrica «Tastatura hardware» activeaza optiunea «Afisati sugestii text in timp ce tastez», «Corectati automat cuvintele ortografiate incorect pe care le tastez».Activeaza afisarea sugestiilor la tastarea in Windows 10 pe tastatura hardware
  4. De asemenea, poti activa «Sugestii de text multilingv», doar ca nu mi-am dat seama cum exact functioneaza aceasta optiune, desi am incercat sa introduc propozitii constand din cuvinte in mai multe limbi simultan. Vezi si: Cum schimb limba de pe tastatura.

Am terminat. Acum sugestia cuvintelor va functiona in diferite programe, unde introducerea textului este posibila si pe site-uri in browser (dar nu peste tot: de exemplu, in bara de adrese a browserului nu va functiona).

La introducerea oricaror cuvinte vei primi sugestii pentru cuvantul introdus curent, precum si in unele cazuri pentru urmatoarele cuvinte. In acelasi timp, pentru a selecta cuvantul potrivit nu trebuie neaparat sa apelezi la mouse – suficient sa utilizezi tastele sageata (sus si dreapta) si Enter de pe tastatura.Sugestii de cuvinte la tastarea textului

Daca pentru tine va parea utila aceasta functie, activarea si dezactivarea sugestiilor de cuvinte la tastarea de pe o tastatura obisnuita se realizeaza in parametrul DWORD cu numele EnableHwkbPrediction in rubrica registrului HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Input\Settings (valoarea 0 – sugestiile dezactivate, 1 – activate).

5/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.