Cum actualizez driverul placii video

Actualizarea driverului placii video este o procedura, care foarte des este neglijata de catre utilizatorii neexperimentati. O gresala tipica este utilizarea driverelor, care sunt incluse pe CD-ul placii video. In acelasi timp, multi utilizatori folosesc driverul de pe CD de-a lungul anilor, de multe ori pana la cumpararea urmatoarei placi video.

Problema este ca placa video este un dispozitiv foarte complicat. Aceasta are propriul procesor, propria memorie si chiar propriul sistem de racire. Intr-un fel, placa video este un mic calculator in interiorul PC-ului. Prin urmare, driverele placii video de asemenea sunt foarte importante. De multe ori in momentul lansarii placii video driverii inca mai contin erori. Din acest motiv placa video nu ofera cele mai bune rezultate. De-a lungul timpului producatorul placii video actualizeaza driverii. Instalarea acestor drivere actualizate de multe ori imbunatateste in mod semnificativ performantele sale. In acest articol vom vorbi despre cum sa actualizam driverul placii video.

Pentru a actualiza driverul placii video trebuie sa stii exact ce tip de placa video ai instalata in calculator. Trebuie sa stii producatorul chip-ului grafic (AMD – daca placa video este RADEON, NVIDIA – daca placa video este GEFORCE) si modelul concret (de exemplu, Radeon HD7850 daca placa video este pe chip-ul de la AMD, sau GeForce GTX 660 daca placa video este pe chip-ul de la NVIDIA).

Cum actualizez driverul placii video de la AMD

Pentru a actualiza driverul placii video de la AMD trebuie sa accesezi site-ul http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx.

Cum actualizez driverul placii video de la AMD

Aici va trebui sa completezi formularul de cautare, cu care poti sa gasesti cea mai recenta versiune a driverului pentru placa video. Formularul de cautare este impartit in cinci etape, acestea trebuie sa fie completate de sus in jos.

Prima etapa – alege tipul placii video. Daca ai calculator Desktop – alege Desktop Graphics, pentru laptop alege – Notebook Graphics.

A doua etapa – selecteaza seria placii video. Placile moderne de la AMD sunt disponibile sub seria Radeon HD Series. Daca placa ta face parte din alta serie – alege optiunea ta.

A treia etapa – alege modeluli placii video. Aici modelul se indica doar prin prima cifra. De exemplu, Radeon HD7xxx.

A patra etapa – alegerea sistemului de operare.

Dupa ce toate campurile formularului de cautare sunt completate, apasa pe butonul «Display Results». Se va deschide o fereastra, de pe care vei putea descarca driverul.

driver placa video AMD

Dupa ce driverul se va descarca, va trebui sa-l instalezi ca pe un program obisnuit. Dupa instalare ar putea sa ai nevoie de repornirea calculatorului.

Cum actualizez driverul placii video de la Nvidia

Pentru a actualiza driverul placii video de la Nvidia trebuie sa accesezi site-ul http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us.

Cum actualizez driverul placii video de la Nvidia

La fel ca si pe site-ul AMD, aici va trebui sa completezi formularul de cautare. Dupa ce toate campurile sunt completate, vei putea gasi versiunea actualizata a driverului pentru placa video. Sa analizam formularul de cautare mai detaliat.

Product Type. Aici va trebui sa selectezi tipul placii video. Cel mai probabil este Geforce.

Product Series. Aici trebuie sa selectezi seria placii video. Seria se indica prin prima cifra a numelui modelului. Ar trebui sa remarc faptul ca modelele pentru laptopuri sunt indicate printr-o serie separata.

Product. Aici va trebui sa alegi modelul concret a placii video.

Operating System. Aici va trebui sa selectezi sistemul de operare.

Language. Aici va trebui sa selectezi limba.

Dupa ce toate campurile din formularul de cautare sunt completate, va trebui sa apesi pe butonul «SEARCH».

driver placa video Nvidia

Daca ai facut totul corect, se va deschide o fereastra, de pe care vei putea descarca driverul actualizat pentru placa video. Fisierul de instalare descarcat poate fi instalat ca un program obisnuit.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.