Cum aflu ce driver video am?

Cum aflu ce driver video am? O astfel de intrabare adesea o pun pasionatii de jocuri online. Daca ai probleme cu rularea jocurilor sau altor programe tridimensionale, posibil ca trebuie sa actualizezi driverul pentru placa video. Pentru a face acest lucru trebuie sa afli versiunea driver-ului video, si daca aceasta versiune este veche, sa descarci si sa instalezi driver nou. In acest articol vom invata cum sa aflam versiunea driver-ului video cu ajutorul diagnosticului DirectX.

Pentru inceput trebuie sa deschizi meniul «Run», pentru asta trebuie sa folosesti combinatia de taste Win+R.

Cum aflu ce driver video am?

Se va deschide meniul «Run». Aici trebuie sa introduci comanda «dxdiag» si sa apesi butonul OK. Apoi se va deschide o fereastra cu numele «DirectX Diagnostic Tool». Cu ajutorul ei poti afla toate informatiile despre calculator  si subsistemul video.

Deoarece vrem sa aflam versiunea driver-ului video, intram pe tabul «Display». In sectiunea «Drivers» putem afla toate informatiile de baza a driver-ului video, instalat pe calculator. Si anume: versiunea driver-ului, data lansarii si alte informatii.

Cum aflu ce driver video am?

Pentru a afla daca pe calculatorul tau este instalata cea mai recenta versiune a driverului video, acceseaza site-ul oficial producatorului si afla versiunea disponibila pentru descarcare. Daca versiunea oferita de producator este mai noua, descarc-o si instaleaz-o. Daca nu stii care este site-ul producatorului, pentru placa video ATI Radeo acceseaza link-ul driver placa video ATI Radeon, iar pentru placa video NVIDIA acceseaza link-ul driver placa video NVIDIA.

De asemenea, poti afla versiunea driver-ului video cu ajutorul «Device Manager». Pentru a porni «Device Manager» deschide Control Panel si urmeaza pasii: System and Security – System – Device Manager.

Cum aflu ce driver video am?

Apoi deschide sectiunea Display adapter si fa clic dreapta pe placa video. In fereastra deschisa selecteaza «Properties». In fereastra ce se va deschide la tabul «Driver» vei afla vesiunea driver-ului si alte informatii.

5/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.