Unii vor spune, ce este atat de complicat in cumpararea cardului de memorie. Ai decis capacitatea dorita, ai gasit oferta atractiva si ai cumparat. Chiar din cauza acestei abordari unii producatori au renuntat la producerea smartphone-urilor cu posibilitatea de a extinde spatiul de stocare. Daca ai un card microSD, vezi – cat de multe informatii sunt stocate pe el. Chiar acest lucru te va ajuta sa faci o achizitie potrivita.
Pentru ce sa analizezi toate acestea?
Aceasta intrebare, este cea cu care trebuie sa incepi. Imagineaza-ti, ai cumparat un smartphone nou cu suport pentru card de memorie, de exemplu, LG G5. Acest smartphone ar trebui cu usurinta sa faca fata tuturor sarcinilor, doar ca dintr-o data observi ca camera foto si alte aplicatii ruleaza nu atat de repede, dupa cum te-ai asteptat. Acest lucru se datoreaza faptului, ca folosesti un card de memorie mai lent, pe care sunt stocate fotografiile si de pe care sunt preluate datele aplicatiilor.
Care este diferenta dintre SDHC si microSDXC?
In timpul achizitionarii unui card de memorie ar trebui sa acrozi atentia la aceste patru litere, desi diferenta dintre aceste doua standarde este doar capacitatea datelor de stocare. SDHC (Secure Digital High Capacity) permite stocarea pana la 32 GB de date, in timp ce SDXC (Secure Digital Extended Capacity) poate lucra cu 64 GB si mai mult. Problema este ca nu toate dispozitivele suporta cardurile SDXC si asa volum de memorie. Afla caracteristicile smartphone-ului tau inainte de a achizitiona cardul de memorie.
Ce spune clasa cardului de memorie?
Cardul de memorie microSD poate fi de clasa 2, 4, 6 si 10. Aceste cifre indica viteza de transfer a datelor suportata, si daca cardul de memorie microSD poate inregistra date cu viteza minima de 2 MB/s, cardul de memorie de de clasa 10 ruleaza cu o viteza minima de 10 MB/s. Important sa intelegi ca este vorba chiar de viteza minima de scriere, si cu un card de memorie bun viteza de citire a datelor poate ajunte pana la 95 MB/s.
Ce inseamna UHS?
Inca o informatie despre cardul de memorie, care poate fi utila – este compatibilitatea UHS-1 sau UHS-3. Aceste carduri de memorie microSD au inceput sa apara in anul 2009. In teorie, cardul de memorie UHS poate suporta rata de transfer de pana la 321 MB/s, desi n-ar trebui sa te orientezi pe viteza minima: 10 MB/s pentru UHS-1 si 30 MB/s pentru UHS-3. De fapt, daca ai de gand sa folosesti un card de memorie pe smartphone, n-ar trebui sa te orientezi pe astfel de carduri, smarphone-urile nu suporta UHS.
Ce ar mai trebui sa stiu?
N-ar fi rau sa cumperi un card de memorie de la unul dintre producatorii renumiti, de exemplu, SanDisk, Samsung sau Kingston. De asemenea, ar trebui sa acorzi atentia la pret. Daca ai gasit un card de memorie suspect de ieftin, poarta-te cu suspiciune.
Sursa: AndroidPit