Cum aleg memoria RAM

Te-ai confruntat vreodata cu problema incarcarii lente a aplicatiilor sau jocurilor, chiar si atunci cand ai procesor puternic dual-core?

Probabil ca da. De obicei, problema se afla intr-o componenta a calculatorului, si nu in performanta procesorului.

Ce este memoria RAM, cum aleg memoria RAM, precum si cum maresc cantitatea memoriei RAM vom analiza in acest articol.

Ce ete memoria RAM

Memoria RAM – memoria volatila pentru stocarea datelor temporare pe calculator. Cu memoria RAM opereaza procesorul, pastrand pe ea date si comenzi pentru prelucrare.

Viteza functionarii calculatorului se reduce daca procesorului ii lipseste volumul memoriei RAM si acest volum este compensat din fisierul swap (memoria virtuala), stocat pe hard disk. Problema poate fi rezolvata prin marirea cantitatii memoriei RAM.

Daca te-ai decis sa maresti cantitatea memoriei RAM, va trebui sa afli ce tip de memorie suporta placa ta de baza si daca este posibil aplica modulul dual-channel cu placuta RAM nou cumparata.

Modul dual-channel – este functia memoriei RAM, in care lucrul cu al doilea modul de memorie se realizeaza in paralel, adica datele sunt transferate in acelasi timp prin doua canale. Ca rezultat, se mareste viteza schimbului de date.

Pentru asta va trebui sa achizitionezi memoria RAM de acelasi volum si de preferat acelasi producator, de asemenea, a doua placuta trebuie sa fie in slotul corespunzator a placii de baza (aceste sloturi sunt de aceeasi culoare pe placa de baza).

Cum aleg memoria RAM?

Performanta memoriei RAM depinde de cantitatea si frecventa.

Cum aleg memoria RAM

In ziua de astazi exista 3 tipuri de memorie:

DDR – cel mai lent si vechi, dar si cel mai scump. Frecventa maxima DDR este de 400 Mhz. De obicei se monteaza in calculatoare vechi, cu procesor single-core.

DDR2 – tip de memorie cu frecventa de 800 Mhz, este de doua ori mai mare decat la DDR (exista si frecventa de la 533 – 1066 Mhz).

DDR3 – cel mai popular tip de memorie RAM cu frecventa 1333 – 2133 Mhz.

Cel mai des char acest tip de memorie este achizitionat cand se asambleaza un calculator nou, deoarece este cel mai rapid si cel mai accesibil in pret.

Cum maresc cantitatea memoriei RAM

Care este cantitatea memoriei RAM cea mai potrivita in ziua de astazi?

Daca ai de gand sa lucrezi cu aplicatii recent aparute, vei avea nevoie de cel putin 2 GB de RAM.

Mai bine sa ei o singura placuta, pentru ca in caz ca nu-ti va ajunge sau vei dori sa cumperi inca o placuta de acelasi volum pentru modul dual-channel.

Pentru a mari cantitatea memoriei RAM, mai bine sa cumperi placuta de acelasi tip si frecventa ca si cea instalata in calculator. In caz contrar cele doua placute vor putea sa nu functioneze impreuna si va functiona doar una.

5/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.