Cum aleg sursa de alimentare pentru calculator

Sursa de alimentare una dintre cele mai importante componente din calculator. Ea alimenteaza cu inergie electrica toate celelalte componente si chiar de ea depinde stabilitatea intregului sistem. Astfel, este foarte importanta alegerea corecta a sursei de alimentare pentru calculator. In acest articol vom vorbi despre, cum alegem sursa de alimentare pentru calculator.

Puterea sursei de alimentare

Primul lucru, pe care trebuie sa-l decizi, este puterea necesara. Puterea sursei de alimentare depinde de componente, care sunt instalate in calculator. Metoda cea mai simpla pentru a afla necesitatea sursei de alimentare este utilizarea «calculatorului» special. Cele mai populare «calculatoare» sunt:

Aceste «calculatoare» pot fi folosite foarte simplu. Tot ce trebuie sa faci, este completarea formularului, in care din lista trebuie sa alegi componentele, instalate in calculatorul tau. Apoi «calculatorul» iti va afisa valoarea maxima a tuturor componentelor selectate. Rezultatul poate fi numit baza de referinta pentru alegerea sursei de alimentare.

Cum aleg sursa de alimentare pentru calculator

Dar, nu trebuie sa alegi sursa de alimentare, a carui putere este exacta cu cerintele componentelor. Ar trebui sa tinem cont, ca puterea reala sursei de alimentare poate fi mai mica, decat cea declarata de producator. In plus, trebui sa tii cont ca cu timpul configuratia ar putea fi schimbata. Din acest motiv mai bine sa ei o sursa de alimentare mai puternica. De exemplu, poti adauga 25% la puterea, care a fost afisata in «calculator».

Sistemul de racire sursei de alimentare

Un alt punct important in alegerea sursei de alimentare este sistemul de racire. Fi atent la numarul de ventilatoare si diametrul lor. Majoritatea surselor de alimentare moderne sunt echipate cu un singur ventilator de diametru de 120, 135 sau 140 milimetri. Tine cont ca cu cat mai mare este ventilatorul, cu atat mai putin zgomot va produce. Asa ca cel mai bine sa alegi sursa de alimentare cu ventilatorul de diametru maxim.

Pretul sursei de alimentare

Pretul de asemenea este important in alegerea sursei de alimentare pentru calculator. Nu trebuie sa economisesti prea mult, cumparand cel mai ieftin model, care se potriveste dupa putere. De obicei, aceste modele au putere mai mica, decat cea anuntata de producator.

4.5/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.