Cum aleg un laptop pentru gaming

Laptopurile s-au distantat de la scopul initial, si acum in loc de utilizarea mobila portabila au devenit complet universali.

Alegand un laptop pentru gaming castigam spatiu liber, economisim pe componente suplimentare (de exemplu, monitor sau tastatura), si obtinem o disponibilitate constanta pentru lucru si mobilitate (vezi si: Cum aleg cel mai bun laptop).

Cerinte importante pentru laptop de gaming

Procesor

Majoritatea laptopurilor sunt echipate cu procesoare Intel. De fapt, denumirea procesorului nu ofera nici un avantaj. Jocurile moderne eu cerinte de sitem destul de mari, astfel frecventa procesorului pentru laptop de gaming nu trebuie sa fie mai mica de 2.4 GHz. Procesoarele din laptopurile moderne nu pot concura cu procesoarele din calculatoare desktop, deoarece conditia necesara de exploatare este eliminarea caldurii.

Se spune ca pentru performanta procesorului raspunde numarul de nuclee. Da, acest fapt este de necontestat. Dar si in acelasi timp memoria cache, de exemplu, are impact asupra performantei.

Placa video

In timp ce procesorul poate sa nu fie atat de puternic, placa video in mod obligatoriu trebuie sa fie puternica. Placa video in laptopurile de gaming trebuie sa fie dedicata, iar tipul de memorie sa fie GDDR 5.

Memoria RAM

Este o caracteristica, care spune ca, nu poate sa fie prea mult memorie RAM. Cantitatea minima pentru laptopurile de gaming este 8 GB.

Spatiu de stocare

In prezent cu spatiu de stocare nu exista probleme. In ziua de astazi chiar si laptopurile ieftine sunt echipate cu HDD de 500 GB. Iar daca este vorba de SSD, acestea au dimensiunea mai mica. Pentru laptopurile de gaming alegera potrivita va fi echiparea cu SSD.

Ecran

Aceasta caracteristica este un fel de fereastra intre utilizator si lumea jocului, asa ca elegerea cea mai potrivita va fi ecran cu diagonala mare (17.3 – este potrivit). Bineinteles ca dimeniunea ecranului spune ca putem uita de dispozitiv compact, doar ca pentru laptopurile de gaming nu se potriveste acest concept.

3/5 - (4 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.