Cum conectez calculatorul la reteaua Wi-Fi

Retelele fara fir sunt tot mai populare. Tot mai des utilizatorii prefera sa utilizeze Wi-Fi nu doar pentru a conecta laptopuri, tablete, si alte echipamente mobile, dar si pentru a conecta calculatoare desktop. Din aceasta cauza apar multe intrebari despre modul de a conecta calculatorul la reteaua Wi-Fi. In acest articol voi incerca sa raspund la aceste intrebari si voi analiza cateva metode pentru a conecta calculatorul la reteaua Wi-Fi.

Conectarea calculatorului la Wi-Fi cu ajutorul adaptorului extern

Pentru a conecta calculatorul la Wi-Fi poti folosi adaptor Wi-Fi extern. Adaptoarele Wi-Fi externe se conecteaza prin USB. In plus, adaptoarele Wi-Fi externe cu conectarea prin USB pot fi folosite si pentru laptopuri. De exemplu, pentru conexiune cu viteza mai mare sau pentru a inlocui modulul Wi-Fi defect al laptopului.

Sa luam, de exemplu, adaptor Wi-Fi ASUS USB-AC53, este asemenator cu stick obisnuit.

Cum conectez calculatorul la reteaua Wi-Fi

Acest adaptor Wi-Fi suporta conexiunea conform standardului 802.11ac. Producatorul sustine ca atinge viteze de pana la 867 Mbps/300 Mbps in benzile de 5 GHz/2.4 GHz.

Conectarea calculatorului la Wi-Fi cu ajutorul adaptorului intern

In afara de adaptoare Wi-Fi externe, pentru conectarea calculatorului la reteaua Wi-Fi, poti folosi si adaptoare interne. Adaptoarele Wi-Fi interne au unele avantaje in comparatie cu adaptoarele externe:

  • Adaptorul Wi-Fi intern nu ocupa portul USB;
  • La acelasi pret adaptorul intern ofera conexiune mai buna;

Pentru conectare la placa de baza se foloseste interfata PCI sau PCI Express. Ar trebui sa te asiguri ca placa ta de baza suporta interfata, care utilizeaza adaptorul ales de tine. Altfel nu vei putea sa-l conectezi.

Ca exemplu sa analizam adaptorul Wi-Fi intern ASUS PCE-AC66. Acest adaptor Wi-Fi se conecteaza la interfata PCI Express x1. Toata partea de sus este acoperita cu radiator, care protejeaza componentele de supraincalzire.

Cum conectez calculatorul la reteaua Wi-Fi

Partea exterioara a adaptorului are trei conectori pentru antene Wi-Fi. Acest adaptor Wi-Fi suporta conexiunea conform standardului 802.11ac. Producatorul sustine ca acest adaptor poate atinge viteza de pana la 1.3 Gbps.

Conectarea calculatorului la Wi-Fi prin inlocuirea placii de baza

De asemenea, exista placi de baza cu adaptor Wi-Fi incorporat. Problema conectarii calculatorului la Wi-Fi poate fi rezolvata si prin inlocuirea placii de baza.

Cum conectez calculatorul la reteaua Wi-Fi

Din pacate, adaptoare Wi-Fi incorporate sunt doar pe placi de baza foarte scumpe. Astfel, inlocuirea placii de baza nu este metoda cea mai potrivita.

4.1/5 - (12 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 2
  1. Gornic Dan Gheorghe

    Buna ziua.Numele meu,este:Dan.Detin un leptop:LG,model:TX,si nu stiu daca se poate conecta la WI=FI?Multumesc,pt. raspuns.

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

      M-am uitat pe Internet. Nu gasesc informatii despre Wi-Fi. Cel mai probabil nu are modul Wi-Fi.

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.