Cum inlocuiesc placa video?

Calculatoarele personale moderne au ajuns la un nivel de performanta, incat necesitatea de actualizare a componentelor practic a disparut. Un numar mare de utilizatori lucreaza pe calculatoare cu o vechime de trei-patru ani, si in acelasi timp nu simt nici un discomfort.

Singura componenta a calculatorului modernt, care inca mai are nevoie de actualizare, este placa video. Instalarea unei placi grafice totdeauna mareste confortul in jocurile pe calculator. In acest articol vom vorbi despre cum sa inlocuim placa video dintr-un calculator.

Pregatirea pentru a inlocui placa video

Primul lucru care trebui facut inainte de a dezasambla calculatorul – scos complet tensiunea din unitatea de sistem. Pentru a face acest lucru, scoate toate stecherii din priza. Dupa ce din unitatea de sistem este scoasa tensiunea electrica putem trece la dezasamblarea. Deconecteaza toate cablurile de pe partea din spate a calculatorului, ca sa nu te incurce cand lucrezi.

Pentru a avea acces la componentele calculatorului si pentru a inlocui placa video va trebui sa scoti capacul lateral a unitatii de sistem. Pe partea din spate a unitatii de sistem desurubam cele doua suruburi, care fixeaza capacul lateral din stanga a unitatii de sistem.

Cum inlocuiesc placa video

Inlocuirea placii video

Dupa ce accesul la unitatea de sitem este deschis, putem trece la demontarea placii video vechi. Pentru a face acest lucru desurubam surubul, care fixeaza placa video la utitatea de sistem.

Cum inlocuiesc placa video

In cazul in care placa ta video foloseste alimentare electrica suplimentara, va trebui si pe aceasta s-o demontezi. De regula, este unul sau mai multe cabluri de alimentare, care sunt conectate la placa video cu 6 sau 8 pini.

Cum inlocuiesc placa video

Apoi va trebui sa scoti cu atentie placa video prin deschiderea unei clante speciale pe conectorul PCI Express. Acest lucru nu se face usor, mai ales daca placa ta este groasa. Asa ca fi pregatit ca din prima incercare ar putea sa nu reusesti.

Cum inlocuiesc placa video

Clanta de blocare de pe conectorul PCI Express poate fi de diferite dimensiuni. Dar in cele mai multe cazuri se foloseste clanta ca in imaginea de mai sus. Aceasta trebuie trasa usor spre partea de sus a placii de baza, dupa ce placa video se va elibira si o vei putea scoate din slotul PCI Express.

Dupa ce ai scos placa video veche din conectorul PCI Express putem trece la montarea celei noi. Placa video se monteaza mult mai usor.

Primul lucru care trebuie sa-l faci este sa introduci placa video in slotul PCI Express. In acelasi timp, trebuie sa auzi un click, care inseamna ca clanta de blocare de pe conector a fixat placa video.

Apoi insurubam surubul, care fixeaza placa video in unitatea de sistem, precum si conectam energia suplimentara pe placa video (in cazul in care exista conectori pentru energie suplimentara).

Si acum putem spune ca inlocuirea placii video este terminata. Inchide capacul lateral si porneste calculatorul.

3/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.