Cum instalez limba romana in Windows 10

Daca Windows 10 de pe calculatorul tau nu este in limba romana, cu conditia sa nu fie in versiunea «Pentru o singura limba» (Single Language), poti foarte usor descarca si instala interfata in limba romana, ceea ce si se va explica in acest articol.

Etapele urmatoare sunt efectuate pe Windows 10 in limba engleza, dar sunt aceleasi si pentru versiunile cu interfata lingvistica in alta limba.

Cum descarc interfata in limba romana utilizand panoul de control

Prima etapa – descarcarea limbii romane, inclusiv limba interfetei pentru sistem. Acest lucru poate fi facut utilizand panoul de control Windows 10.

Intra in panoul de control (de exemplu, prin click dreapta pe butonul «Start» — «Control Panel»), in coltul din dreapta sus schimba punctul «View by» in «Icons» si deschide rubrica «Language».

 • Apasa «Add a language».

 • Gaseste in lista «Romana», apasa butonul «Open» si apoi «Add». Limba romana va aparea in lista limbilor de tastare, dar nu si a interfetei.

 • Apasa «Options» in dreptul limbii romane, in fereastra urmatoare se va verifica disponibilitatea interfetei Windows 10 in limba romana (calculatorul trebuie sa fie conectat la Internet).
 • Daca interfata in limba romana este disponibila, va aparea punctul «Download and install language pack». Apasa pe acest punct (necesar sa fii administrator al calculatorului) si confirma descarcarea pachetului lingvistic (aproximativ 30 MB).

 • Dupa ce pachetul lingvistic al limbii romane se va instala si vei inchide fereastra de instalare, te vei intoarce la lista limbilor de intrare. Apasa iar «Options» in dreptul cu «Romana».

 • In rubrica «Windows display language» va fi spus, ca limba romana este disponibila. Apasa «Make this the primary language» pentru a seta limba romana ca limba implicita.

 • Se va cere sa te deconectezi si iar sa te conectazi in sistem, ca sa schimbi interfata Windows 10 in romana. Apasa «Log off now» sau mai tarziu daca vrei sa salvezi ceva inainte de deconectare.

La conectarea ulterioara in sistem interfata lingvistica Windows 10 va fi in limba romana.

5/5 - (3 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 2
 1. Zina

  Foarte util pentru cei care au Windows 10!

  Eu am Windows 7. Acum câteva luni mi-a disparut si a trebuit sa il reinstalez. A aparut în engleza. (Îl avusesem în româna). Am trecut la româna, dar… surpriza! Mi-au disparut niste semne (apostroful, ”mai mic”, ”mai mare”). Am trecut la alta varianta de româna. Au aparut semnele, dar si-au schimbat locul niste litere si semne. Ce ar trebui sa fac? Am nevoie neaparat de toate semnele si de diacritice.

  Multumesc anticipat!

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Tastarea tastelor de pe tastatura este un semnal electronic. Integrarea sa, de exemplu conversia intr-un simbol pe ecran, se realizeaza datorita driverului tastaturii.
   Din problema descrisa, se pare ca nu sunt instalate driverele pentru tastautra. Recomad instalarea tuturor driverelor de pe site-ul oficial al laptopului.

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.